Miféle nemzeti tőke? Jobban hasít a Strabag, mint valaha

/ 2017.02.15., szerda 15:10 /

Az M4-es metróberuházás nemzetközi haszonélvezői közül a Strabag és a Swietelsky ma jobban hasít a magyar közbeszerzéseken, mint az MSZP–SZDSZ idején. Cserébe „védelmi pénzt” fizetnek – futballtámogatás formájában. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A kancelláriát irányító Lázár János a múlt hétvégén a 4-es metró beruházásánál történteket a csalás tankönyvi példájának nevezte, s a kivitelező nagyvállalatokat is kvázi cinkosként emlegette. Csakhogy: a csütörtöki Heti Válaszban közölt összegzés szerint a Strabag és a Swietelsky ma jobban hasít a magyar közbeszerzéseken, mint az MSZP–SZDSZ idején. És nem lehet nem észrevenni, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának és testvérklubjának, a székesfehérvári Videotonnak kiemelt támogatója a Strabag, a Swietelsky pedig a Haladás névadó szponzoraként önt százmilliókat a fociba.

Nem mellékesen: Mészáros Lőrincnek tavaly lett egy eszéki labdarúgócsapata is a Felcsút mellé. Ezt pedig mások mellett a TRSZ Gyenge és Erős Áramú Hálózatépítő Kft. szponzorálja. A cég papíron egy osztrák ügyvéd közvetett tulajdonában áll, és újabban egyre-másra nyer sokmilliárdos magyar közbeszerzéseket a Strabag konzorciumi társaként. A TRSZ ügyvezetője Aczél Tamás; ő annak az Aczél Zoltánnak az édesapja, akit a Strabag és az Alstom kijáróembereként nevesít a világsajtó.

Részletek a február 16-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.