Migránsveszély Gödöllőn!

/ 2016.09.26., hétfő 14:00 /
Migránsveszély Gödöllőn!

Íme, az ország, amely Orbán Viktor szerint Európában lassan egyedüliként rendelkezik olyan politikai kultúrával, ahol lehetőség van nyílt és őszinte párbeszédet folytatni minden fontos kérdésről.

MTI – 13 óra 01 perc:

Gödöllő eddig sem tervezte, és a jövőben sem tervezi menekültek befogadását - erről fogadott el határozatot a város képviselő-testülete hétfőn. A rendkívüli ülésen egyetlen napirendi pontja Vécsey László (Fidesz) országgyűlési képviselő tájékoztatója volt a szeptember 20-i lakossági fórumán elhangzottakkal kapcsolatban. A fórumon a képviselő - arra reagálva, hogy a település kétszer már elutasította a kötelező betelepítési kvóta elleni határozatot, valamint hogy a polgármester pozitív példaként hozott fel egy menedékkérőket befogadó osztrák települést - azt mondta, hogy emiatt Gödöllő fokozott veszélyben van, és - számításai szerint - akár 1500 migráns Gödöllőre való betelepítése is lehetséges.

A hétfői testületi ülést szavazások zárták: a képviselők nem fogadta el Vécsey Lászlónak a kötelező betelepítési kvóta ellen szóló határozati javaslatát. 

A testület ezt követően szavazott Gémesi György polgármester (Gödöllői Lokálpatrióta Klub, GLK) határozati javaslatáról, melyet elfogadott. Eszerint a képviselő-testület határozottan visszautasítja Vécsey László azon kijelentését, hogy a város 1500 migráns betelepítését kívánja megvalósítani. Ezt rágalomnak, minden alapot nélkülöző hazugságnak minősíti - tartalmazza a határozat.

 A dokumentum szerint a testület tudja, hogy menekültek befogadásáról csak az Országgyűlés és a kormány hozhat döntést. A települési önkormányzatnak nincs jogi felhatalmazása arra, hogy a kormány jóváhagyása nélkül menekülteket telepítsen be. A határozatban kijelentik, hogy eddig sem terveztek, és a jövőben sem tervezik menekültek befogadását.

MTI – 13 óra 30 perc:

A Fidesz frakció közleménye:

Gödöllő veszélyben, a polgármester nem utasítja el a kényszerbetelepítést

A mai napon a harmadik alkalommal tettünk arra kísérletet, hogy Gémesi György, Gödöllő polgármestere nyíltan állást foglaljon arról, hogy támogatja vagy nem a kényszerbetelepítést. Pár nappal a népszavazás előtt ugyanis a gödöllőieknek joga van tudni, hogy a polgármesterük megvédené-e őket a migránsok betelepítésétől vagy ellenkezőleg. A hétfő reggeli képviselő-testületi ülésen a gödöllői polgármester - kétezer magyar település polgármesterével szemben - harmadik alkalommal sem volt hajlandó elutasítani a kötelező betelepítési kvótát, sőt, külföldi betelepítési programokkal példálózott és a népszavazást támadta.

Ezzel egyértelművé vált, hogy Gödöllő veszélyben van, mert Gémesi György polgármester nem utasítja el a migránsok betelepítését, és ha életbe lépne a brüsszeli kvótacsomag, akkor bizonyára az elsők között lenne, aki önként vállalkozna a migránsok betelepítésére. A vasárnapi népszavazás tétje a gödöllőieknek különösen nagy, arra kérünk minden gödöllői polgárt, hogy ne kockáztasson!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.