valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Mikor kér bocsánatot Magomed?

/ 2017.04.25., kedd 08:11 /

Tucatszám jelennek meg cikkek, tízezrek osztják a csecsen migráns videóját, melynek nyilvánvaló célja operatív akcióként pontosan az lehetett, hogy minél több magyar állampolgár értesüljön róla: így járhat bárki ebben az országban, aki sérti az oroszok és Putyin érdekeit, vagy csak nem tetszik nekik a véleménye.

Rögzítsük tehát a tényt: az akció pont így sikeres, ha sokat és sokan beszélünk erről az ügyről.

Feltehetően nem Komáromy elhallgattatása lehetett az operatív cél, mert akkor titokban zajlott volna a megfélemlítése, és éppúgy semmi értelme nem lett volna többnyelvű bocsánatkérő videót készíteni, mint ha valóban magánemberként kereste volna meg Magomed a magyar fiatalembert. (Utóbbi esetben logikusan elég lett volna a személyes elégtétel, a bocsánatkérés.) A videó célja tehát eleve nem magánjellegű.

Azonban sajnos csupán az egyik kikövetkeztethető cél a putyini félelemkeltés promóciója. Ennél is aggasztóbb, hogy a jelek szerint már mindkét fél, az oroszok és a magyar kormány is egyre nyíltabban vállalják eddigi titkos viszonyukat: a Magomed-ügy ennek a kommunikációnak kulcseleme, egyfajta coming outja. Ha az idegen érdekek kiszolgálása felett napirendre tér az ország, az ugyanúgy perverz módon legitimál egy teljesen elfogadhatatlan helyzetet, ahogy a nyílt Habony-Vajna-Rogán-urizálás, a „gázszerelő-strómanokkal” felpörgetett korrupt és oligarchikus nemzetgazdaság. Minden esetben kulcselem a nyíltan vállalt botrány, ami által a tömegek számára elfogadhatóvá teszik, „legitimálják” a bármilyen jogállamban elfogadhatatlan gyakorlatot.

Ebben a manipulációban az az ördögi ravaszság, hogy vele szemben nem megoldás a felháborodott cikkek sora. Sőt: ezek által lehet teljes az operatív kommunikáció sikere.

Itt kell kitérni rá, hogy mikor egy Mohamed azaz Magomed nevű, muszlim hátterű országból hazánkba migrált fickó fenyegetően lép fel egy magyar állampolgárral szemben, akkor vajon miért nincs tele a kormánymédia azzal, hogy lerohannak minket és terrorizálnak ezek a fránya magomedánok vagy mogamedánok az agresszív és tőlünk idegen kultúrájukkal? Vajon ilyenkor miért nem indul be a muszlim-migránsozó propagandagépezet?

Persze a migránsozás és gyűlöletkeltés nyilván ebben az esetben sem oldana meg semmit. Hogy akkor mi lenne a valóban hatásos konkrét és pragmatikus válasz? Nagyon egyszerű: ha a magyar hatóságok nem vállalnak semmilyen szerepet az ügyben, akkor egy szervezetnek vagy magánszemélynek kellene felkérnie ugyanolyan nyilvános bocsánatkérésre Magomedet, mint amit ő követelt.

Ha itt akar élni, akkor el kell fogadnia ennek az országnak az ő hazájától eltérő jogrendjét és politikai kultúráját, ami nem enged meg olyan fenyegető magánakciókat, ami talán Csecsenföldön általános. Bocsánatot kell kérnie nem csupán Komáromy Gergelytől, amiért számára megfélemlítő lehetett a magánakciója, de mindazoktól a magyar állampolgároktól is, akiket ennek az akciónak a hírével megfélemlíthetett. Ha ezt megteszi, akkor megállapíthatjuk, hogy megnyugtatóan rendeződött az ügy és szent a béke.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.