valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Milliomos közmunkás volt Orgován Béla! – itt a bizonyíték

/ 2015.03.25., szerda 13:08 /

Nem akarom elviccelni az új brókerbotrányt, de ha Kulcsár Attila vezérigazgatói bizalmas lehetett a K&H Bankban, akkor Orgován Béla is lehetett volna csúcsvezető a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben. Pláne, hogy másfél hónapja még hatmillió forint készpénzen ült – és ezt a tényt ügyvéd is ellenjegyezte.

Az imént jött az MTI-hír, hogy Tarsoly Csaba visszaveszi vezető tisztségeit a Quaestor-csoportban, azaz Orgován Béla vezérigazgatónak is mennie kell. (Tarsoly most azt mondja, hibát követett el, amikor elfogadta a reorganizációs tanácsadó javaslatát, és új tisztviselőt nevezett ki az átmenetre – azt a látszatot keltve, mintha mentesülni akarna a felelősség alól.)  

Kár Béláért. A börtönkoszthoz és a közmunkához már hozzászokott, nyilván ment volna neki a pénzemberkedés is. Egyesek szerint „életében nem dolgozott egy percet sem”, ennek ellenére – mint a Magyar Nemzet fotósa, Béres Attila megörökítette – Audi állt a hajléka udvarán. Sőt: Orgován másfél hónapja még biztosan milliomos volt.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A cégbírósági nyilvántartás szerint Orgován idén január 27-én két vállalkozást is alapított. Mivel ezeket eredeti nevükön nem jegyezte be a cégbíróság, újabb alapítási forduló következett, és február 11-i dátummal megszülettek az ipari berendezés üzembe helyezésével foglalkozó Konimonika Irányítástechnika Kft., valamint a saját tulajdonú ingatlan adásvételére létrehozott Onszid-Ma Kft. alapdokumentumai. Orgován február 11-én írásba is foglalta, hogy ő, mint a két cég ügyvezető-tulajdonosa, a jegyzett tőke összegét, azaz 3-3 millió forintot teljes egészében a társaságok rendelkezésére bocsátott a „házipénztárba történő befizetéssel”. Az ezt igazoló papírokat ügyvéd is ellenjegyezte, azaz nem holmi fecnikről, hanem okiratokról van szó.

Az imént telefonon megkerestem a dokumentumokat aláíró pécsi ügyvédet, Dr. Éva Orsolyát, hogy látta-e a saját szemével Orgován hatmillióját, de a jogász minden válasz elől elzárkózott, mondván, őt köti az ügyvédi titoktartás.

Három eset lehetséges tehát:

1. Orgován Béla valójában milliomos, csak eddig puritán életvitelt folytatott; még közmunkásnak és börtöntölteléknek is elment, hogy ne lógjon ki a lóláb. Idén év elején aztán elege lett a színjátékból, és cégeket alapított, Audit parkoltatott az udvarára, sőt, elfogadta a becsődölt Quaestor megtisztelő felkérését a vezérigazgatói tisztségre.    

2. Orgován Bélának nincsenek milliói, egyszerűen behazudta a cégalapításhoz szükséges összegeket – a vállalkozás dokumentumait ellenjegyző ügyvédet pedig rábírta, hogy higgye el a „házipénztáras” sztorit. Az Audi pedig csak úgy lett.

3. Orgován Béla nem a márciusi Quaestor-megbízás pillanatában vált strómanná, hanem korábban, és valahol valakinek már januárban nagy tervei voltak vele, illetve a nevén lévő két kft.-vel. A jutalma egyebek mellett egy autó volt.

Azzal, hogy Tarsoly most leszedte Bélát, „megtorpant” a sztori, és aligha derül majd ki, hogy a 3. pont közelített-e legjobban az igazsághoz. Kár érte. Lehet, hogy ez lett volna a Quaestor-balhé legérdekesebb fejezete. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.