heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Milliomos közmunkás volt Orgován Béla! – itt a bizonyíték

/ 2015.03.25., szerda 13:08 /

Nem akarom elviccelni az új brókerbotrányt, de ha Kulcsár Attila vezérigazgatói bizalmas lehetett a K&H Bankban, akkor Orgován Béla is lehetett volna csúcsvezető a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-ben. Pláne, hogy másfél hónapja még hatmillió forint készpénzen ült – és ezt a tényt ügyvéd is ellenjegyezte.

Az imént jött az MTI-hír, hogy Tarsoly Csaba visszaveszi vezető tisztségeit a Quaestor-csoportban, azaz Orgován Béla vezérigazgatónak is mennie kell. (Tarsoly most azt mondja, hibát követett el, amikor elfogadta a reorganizációs tanácsadó javaslatát, és új tisztviselőt nevezett ki az átmenetre – azt a látszatot keltve, mintha mentesülni akarna a felelősség alól.)  

Kár Béláért. A börtönkoszthoz és a közmunkához már hozzászokott, nyilván ment volna neki a pénzemberkedés is. Egyesek szerint „életében nem dolgozott egy percet sem”, ennek ellenére – mint a Magyar Nemzet fotósa, Béres Attila megörökítette – Audi állt a hajléka udvarán. Sőt: Orgován másfél hónapja még biztosan milliomos volt.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A cégbírósági nyilvántartás szerint Orgován idén január 27-én két vállalkozást is alapított. Mivel ezeket eredeti nevükön nem jegyezte be a cégbíróság, újabb alapítási forduló következett, és február 11-i dátummal megszülettek az ipari berendezés üzembe helyezésével foglalkozó Konimonika Irányítástechnika Kft., valamint a saját tulajdonú ingatlan adásvételére létrehozott Onszid-Ma Kft. alapdokumentumai. Orgován február 11-én írásba is foglalta, hogy ő, mint a két cég ügyvezető-tulajdonosa, a jegyzett tőke összegét, azaz 3-3 millió forintot teljes egészében a társaságok rendelkezésére bocsátott a „házipénztárba történő befizetéssel”. Az ezt igazoló papírokat ügyvéd is ellenjegyezte, azaz nem holmi fecnikről, hanem okiratokról van szó.

Az imént telefonon megkerestem a dokumentumokat aláíró pécsi ügyvédet, Dr. Éva Orsolyát, hogy látta-e a saját szemével Orgován hatmillióját, de a jogász minden válasz elől elzárkózott, mondván, őt köti az ügyvédi titoktartás.

Három eset lehetséges tehát:

1. Orgován Béla valójában milliomos, csak eddig puritán életvitelt folytatott; még közmunkásnak és börtöntölteléknek is elment, hogy ne lógjon ki a lóláb. Idén év elején aztán elege lett a színjátékból, és cégeket alapított, Audit parkoltatott az udvarára, sőt, elfogadta a becsődölt Quaestor megtisztelő felkérését a vezérigazgatói tisztségre.    

2. Orgován Bélának nincsenek milliói, egyszerűen behazudta a cégalapításhoz szükséges összegeket – a vállalkozás dokumentumait ellenjegyző ügyvédet pedig rábírta, hogy higgye el a „házipénztáras” sztorit. Az Audi pedig csak úgy lett.

3. Orgován Béla nem a márciusi Quaestor-megbízás pillanatában vált strómanná, hanem korábban, és valahol valakinek már januárban nagy tervei voltak vele, illetve a nevén lévő két kft.-vel. A jutalma egyebek mellett egy autó volt.

Azzal, hogy Tarsoly most leszedte Bélát, „megtorpant” a sztori, és aligha derül majd ki, hogy a 3. pont közelített-e legjobban az igazsághoz. Kár érte. Lehet, hogy ez lett volna a Quaestor-balhé legérdekesebb fejezete. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.