Mit láthatott ott? Fetrengeni fog a nevetéstől, ha megnézi a jobbikos képviselőről készült videót

/ 2016.10.12., szerda 13:28 /

Emlékeznek Rig Lajosra, aki a 2015 áprilisi időközi választáson a Jobbik színeiben megnyerte a tapolcai egyéni választókerületet? Miután a tavalyi kampányban a pestisracok.hu a politikus titokzatos tetoválásáról cikkezett (Rig szerint a „becsület” és a „hűség” szavakat magában foglaló tetkója az esküvőjére készült, a portál viszont emlékeztetett rá, hogy az SS-nek „Becsületem a hűség” volt a jelmondata), Vona Gábor megígérte, hogy Rig győzelme esetén mindketten félmeztelenre vetkőznek, és megmutatják a tetoválásukat. A diadal estéjén erre nem került sor; a Jobbik-elnök azóta már az ATV Magánszféra című műsorában is megmutatta a maga Thészeuszát, a tapolcai képviselő „esküvői tetkó”-ja azonban feledésbe merült. Ahogy maga Rig Lajos is. A mi figyelmünket is elkerülte, hogy a politikus stílusa mennyire konszolidált, néppárti lett – legalábbis a tavalyi, még egészséges fejbőrrel végigtolt kampányhoz képest:

Fotók_ MTI

Arra a jelenetre viszont, amit a parlament hétfői ülésén produkált – és amelyet az atv.hu szúrt ki –, egyszerűen nincs magyarázat.

Csak filmes párhuzamokkal tudjuk valahogy megközelíteni ennek a tizenhat másodpercnek a zsenialitását:

R. P. McMurphy a lobotómia után?

Pete Postlethwaite a Sárkányszívben?

Intenzitásban egyik sem éri el Rig Lajos arcjátékának színvonalát.

Maga a képviselő a portálnak úgy nyilatkozott: ez volt a természetes reakciója Rogán Antal felszólalására. (A különös performansz alatt amúgy nem Rogán, hanem Apáti István jobbikos képviselő beszélt.) Rig egyúttal határozottan visszautasította, hogy valamilyen tudatmódosító szert fogyasztott volna.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.