Mit szedett össze 2016-ban Mészáros Lőrinc? Teljes lista készült

/ 2016.12.24., szombat 11:00 /
Mit szedett össze 2016-ban Mészáros Lőrinc? Teljes lista készült

Közép-Európában egy év alatt még senki nem jutott annyi vagyontárgyhoz, megrendeléshez, mint a „Mészáros Lőrinc és vidéke Áfész”. Teljes iparágakba harapott bele, s lett a médiapiac és a turisztika bajnoka. Listánk a Heti Válasz évzáró dupla számában!

 

„Nem az a durva, hogy olimpiát fogunk rendezni, hanem hogy Mészáros Lőrinc nyeri majd a 200 női mellet is” – foglalta össze az évet egy Facebook-bejegyzésben Bödőcs Tibor humorista. Közben az RTL Klub bedobta: a felcsúti polgármesterhez köthető cégek 225 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek 2016-ban. A célszemély viszont arról panaszkodott a Hír Tv-nek, hogy az építőiparban nem teljesített elég jól, „mert a tavalyi árbevételnek talán az egynegyedét fogjuk elérni”.

A Heti Válasz a Bödőcs–RTL–Mészáros-féle „vita” meghaladása érdekében leltárt készített arról, milyen vagyontárgyakhoz, megrendelésekhez, állami lehetőségekhez jutott a magát a miniszterelnök barátjaként azonosító, gázszerelőként indult nagyvállalkozó (illetve a vele szimbiózisban működő üzleti kör).

A lista négy oldalon keresztül fut a csütörtökön megjelenő lapszámban. Címszavak: 500 milliárd forintnyi építőipari projekt, két bank, egy búzafeldolgozó üzem, 3960 plusz 1545 hektár föld, egy tokaj-hegyaljai luxusborászat, 18 patinás hotel, egy új alcsúti szállodaprojekt, „a” Szekér Csárda, egy kalandpark, újságok, nyomdák, szórólapterjesztő vállalat, tévécsatorna, horvát fociklub és ingatlanvállalkozás, irodaházak, tűzhelygyár, ásványvízipar, autókereskedés, vadgazdálkodás.

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.