valasz.hu/itthon/voros-segely-20434/

http://valasz.hu/itthon/voros-segely-20434/

Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

/ 2017.09.09., szombat 13:00 /
Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

Miért ne veszíthetne a Fidesz? Az egyszerű matek szerint mindent összevetve többen akarják a kormány leváltását. Vajon az egyéni körzetekben összeadódhatnak-e a kormányellenes szavazatok? – ez az elemzőpárosunkkal átvitatott legnagyobb kérdés. Mráz Ágoston Sámuel szerint a teljes ellenzék tévesen hitegeti magát. Török Gábor azt mondja, a Fidesz igenis komoly kockázattal néz szembe. Interjú a csütörtöki Heti Válaszban!

A Nézőpont-csoporthoz tartozó Fact Check nevű oldal a minap erősen helyretette Török Gábort a többször hangoztatott téziséért, miszerint esélyes, hogy 40 körüli egyéni választókerületet bukik a Fidesz 2018-ban, amivel a parlamenti többségének is vége lehet – ezt a témát is átvitatjuk a ma megjelent lapszámban olvasható páros interjúban.

„Annak az esélye, hogy a 2018-as MSZP-frakció összetételét Botka László határozza meg, napról napra csökken” – mondja Mráz Ágoston.

„A politikát nem vágyak és értelmiségi okoskodások mozgatják, hanem a munka. […] Nem lesz ellenzéki egység, hiszen nincs ellenzéki egység. Csak az egyéni választókerületekre koncentráló együttműködéseket tudok elképzelni az ellenzéki oldalon” – állítja Török Gábor.

  

Tényleg titkos nyugati erők akarják megbuktatni a Fideszt? Ér valamit Tamás Gáspár Miklós és Róna Péter terve az ellenzék összefogásáról? Válaszok lapunk ma megjelent számában, mely Digitalstandon is megvásárolható

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.