valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

http://valasz.hu/itthon/az-origo-belatta-tevedeset-es-cimoldalon-rehabilitalta-a-momentumot-126354

Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

/ 2017.09.09., szombat 13:00 /
Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

Miért ne veszíthetne a Fidesz? Az egyszerű matek szerint mindent összevetve többen akarják a kormány leváltását. Vajon az egyéni körzetekben összeadódhatnak-e a kormányellenes szavazatok? – ez az elemzőpárosunkkal átvitatott legnagyobb kérdés. Mráz Ágoston Sámuel szerint a teljes ellenzék tévesen hitegeti magát. Török Gábor azt mondja, a Fidesz igenis komoly kockázattal néz szembe. Interjú a csütörtöki Heti Válaszban!

A Nézőpont-csoporthoz tartozó Fact Check nevű oldal a minap erősen helyretette Török Gábort a többször hangoztatott téziséért, miszerint esélyes, hogy 40 körüli egyéni választókerületet bukik a Fidesz 2018-ban, amivel a parlamenti többségének is vége lehet – ezt a témát is átvitatjuk a ma megjelent lapszámban olvasható páros interjúban.

„Annak az esélye, hogy a 2018-as MSZP-frakció összetételét Botka László határozza meg, napról napra csökken” – mondja Mráz Ágoston.

„A politikát nem vágyak és értelmiségi okoskodások mozgatják, hanem a munka. […] Nem lesz ellenzéki egység, hiszen nincs ellenzéki egység. Csak az egyéni választókerületekre koncentráló együttműködéseket tudok elképzelni az ellenzéki oldalon” – állítja Török Gábor.

  

Tényleg titkos nyugati erők akarják megbuktatni a Fideszt? Ér valamit Tamás Gáspár Miklós és Róna Péter terve az ellenzék összefogásáról? Válaszok lapunk ma megjelent számában, mely Digitalstandon is megvásárolható

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.

Zaklatásügy – megszólal a színművészeti egyetem rektora!

A próbán mondhatom, hogy vedd le a pólódat, és ülj az ölébe, de a próba végeztével nem kérhetem, hogy ülj az ölembe – mondja M. Tóth Géza rendező. A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora tiltott határátlépésekről és az önvizsgálat fontosságáról. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

E-egészségügy: bolyongó páciensek, eldobott receptek

Az e-egészségügy bevezetése új korszakot nyit, orvosunk ezután mindent lát – azt is, ha nem szedjük a felírt gyógyszert, vagy ha másik specialistát keresünk fel helyette. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egyszervolt kincseink – magyar főúri és nagypolgári gyűjtemények nyomában

A századforduló és a két világháború közötti Magyarország, illetve öt legendás műgyűjtő alakja rajzolódik ki az Elveszett örökség című kötetből. A kollekciók nagy része szétszóródott, de mit tehetünk azért, hogy a világ tudjon róla: jó néhány remekmű valaha magyar tulajdonban volt. Részletek a friss Heti Válaszban.