valasz.hu/itthon/ami-ott-tortenik-az-a-szovjet-idokre-emlekeztet-37518?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1/

http://valasz.hu/itthon/ami-ott-tortenik-az-a-szovjet-idokre-emlekeztet-37518?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1/

Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

/ 2017.09.09., szombat 13:00 /
Most végre kiderül, lehetséges-e a Fidesz bukása

Miért ne veszíthetne a Fidesz? Az egyszerű matek szerint mindent összevetve többen akarják a kormány leváltását. Vajon az egyéni körzetekben összeadódhatnak-e a kormányellenes szavazatok? – ez az elemzőpárosunkkal átvitatott legnagyobb kérdés. Mráz Ágoston Sámuel szerint a teljes ellenzék tévesen hitegeti magát. Török Gábor azt mondja, a Fidesz igenis komoly kockázattal néz szembe. Interjú a csütörtöki Heti Válaszban!

A Nézőpont-csoporthoz tartozó Fact Check nevű oldal a minap erősen helyretette Török Gábort a többször hangoztatott téziséért, miszerint esélyes, hogy 40 körüli egyéni választókerületet bukik a Fidesz 2018-ban, amivel a parlamenti többségének is vége lehet – ezt a témát is átvitatjuk a ma megjelent lapszámban olvasható páros interjúban.

„Annak az esélye, hogy a 2018-as MSZP-frakció összetételét Botka László határozza meg, napról napra csökken” – mondja Mráz Ágoston.

„A politikát nem vágyak és értelmiségi okoskodások mozgatják, hanem a munka. […] Nem lesz ellenzéki egység, hiszen nincs ellenzéki egység. Csak az egyéni választókerületekre koncentráló együttműködéseket tudok elképzelni az ellenzéki oldalon” – állítja Török Gábor.

  

Tényleg titkos nyugati erők akarják megbuktatni a Fideszt? Ér valamit Tamás Gáspár Miklós és Róna Péter terve az ellenzék összefogásáról? Válaszok lapunk ma megjelent számában, mely Digitalstandon is megvásárolható

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.