MSZP-s gyanúsított a terézvárosi ingatlanpanamában

/ 2009.01.19., hétfő 13:33 /

Újabb intézkedés a terézvárosi ingatlanügyletek kapcsán: háromra nőtt a gyanúsítottak száma. A Heti Válasz Online információja szerint az ügyészség ügyvédi visszaélés kísérlete miatt még múlt pénteken meggyanúsította H. Katalint, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. jogi képviselőjét a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti üzlethelyiség eladásával kapcsolatban. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette értesülésünket, és jelezte: a gyanúsított nem tett vallomást, viszont panasszal élt a gyanúsítás ellen – melynek elbírálása egyelőre nem történt meg.

Miként a Heti Válasz január 8-i valamint 15-i számában megírtuk: a most meggyanúsított Halmai Katalin tagja a Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által vezetett XII. kerületi MSZP-alapszervnek és a hegyvidéki önkormányzatnak is. A gyanúsított mindemellett annak az Unihouse Kft.-nek is jogi alkalmazottja, amely a Terézvárosi Vagyonkezelő megbízásából tömegesen végzett értékbecsléseket a VI. kerületi ingatlanok eladásához.

A Heti Válasz már a teréz- és erzsébetvárosi ingatlanprivatizációs „franchise" részleteiről szóló múlt heti írásában jelezte, hogy az ügyészség hamarosan újabb gyanúsításokat foganatosíthat a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlan eladása kapcsán. Az üzlethelyiség bérlője, Berecz Károly még 2007-ben tett bejelentést a rendőrségen, mondván: Terézváros SZDSZ-es alpolgármestere 18 millió forintot követelt tőle annak fejében, hogy árverés útján neki értékesítsék az ingatlant. Bajor Zoltán akkor rágalmazásért feljelentést tett Berecz ellen, az ügy eme mellékszála jelenleg bírósági szakaszban van.

Emlékezetes: Berecz Károly a vesztegetésről hangfelvételeket is készített, amelyet átadott a rendőrségnek, majd nyomozói utasításra „játékpénzzel" fizette ki a követelt összeget. A 18 millió forintot a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. 2008. január 23-i igazgatósági ülésére kellett eljuttatnia, ahol a rendőrség őrizetbe vette Kovács Péter vezérigazgatót és egyik társát. Január 26-án a gyanúsítottak szabadlábra kerültek, majd a Fővárosi Bíróság február 6-án a cégvezetőt előzetes letartóztatásba, a közreműködő Juhász Károlyt pedig házi őrizetbe helyezte. Ma mindketten szabadlábon védekeznek - igaz, a Legfőbb Ügyészség a múlt héten három hónappal meghosszabbította a Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlannal kapcsolatos nyomozást. A Fővárosi Főügyészségnek tehát április 18-ig van ideje arra, hogy megszűntesse vagy vádemeléssel lezárja az eljárást.

A múlt héten egyébként Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi kereszténydemokrata önkormányzati képviselő több iratot is átadott a Fővárosi Főügyészségnek Berecz Károly ügyével kapcsolatban, és az MTI-nek leszögezte: bízik abban, hogy a korrupció gyanúja miatt egy éve zajló büntetőeljárásban rövidesen a vádemelés is megtörténik, „és Terézváros újra tiszta lappal folytathatja életét". A politikus azt is közölte, hogy a Heti Válasz január 8-i számában megjelent furcsa ingatlaneladások kapcsán ugyancsak az ügyészséghez fordult.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.