Na, ki pénzeli Kuncze Gábort és Kóka Jánost? Kiderítettük!

/ 2015.10.07., szerda 17:00 /
Na, ki pénzeli Kuncze Gábort és Kóka Jánost? Kiderítettük!

Bár ezzel a „dicsőséggel” eddig sem Bulgária, sem Csányi Sándor pénzintézete, sem Kuncze Gábor nem hozakodott elő, a Heti Válasz kiderítette: az egykori SZDSZ-elnök megélhetése részben abból származik, hogy 2011 óta felügyelőbizottsági tag az OTP bolgár leányvállalataként jegyzett DSK Bankban.

Az OTP egy másik volt szabad demokrata pártvezetőnek is igyekszik a segítségére lenni. A bank – két tőkealapja révén – kisebbségi befektetőként jelen van Kóka János mobilfizetéssel foglalkozó társaságában. A Cellum Global Zrt.-ben tavaly szűk tízszázaléknyi tulajdonrészt szerző Fordulat Tőkealap azonban csak felerészben Csányi-érdekeltség; az alap másik fele a Szijjártó Péter külgazdasági miniszter által felügyelt állami Eximbanké. Vagyis amellett, hogy a Fidesz-kormány diplomata-útlevelet adott a 2010-ig „üldözött” Kókának, közvetve még némi állami pénzzel is kisegítette a vállalkozását.

Az október 8-i Heti Válaszból kiderül, hogy az OTP és az állam mellett kik vesznek még részt a közéletből kiszorult baloldali-liberális exkormányfők és -miniszterek piaci „rehabilitálásban”. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.