Nagykoalíció? Tiborcz és Mesterházy holdudvara arabokkal bizniszel

/ 2016.09.07., szerda 16:20 /

Az állam nemrég újraosztotta a külföldi magyar kereskedőházakat. Az Öböl-térség központi irodája a tavaly Bahreinben tárgyaló Tiborcz István rokonságáé lett. Mesterházy Attila (MSZP) korábbi pályatársai négy másikat kaptak. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Egy hete már bizonyítottuk, hogy a külügyi tárca háttérintézményeként ismert Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. szaúdi (illetve amerikai és mexikói) irodájának működtetési jogát Tiborcz István tapasztalat nélküli rokonsága nyerte el.

De miért kellett egy új közbeszerzéssel szétverni az utóbbi 12–24 hónapban felállított világméretű kereskedőházi hálózatot? A szaúdi mellett a bahreini, a katari, az ománi és a kuvaiti iroda is érdekes kezekbe került. A Kuvaitban győztes Hilal Central Europe Kft. például a szocialista parlamenti képviselőcsoport egyik legjobban fizetett külsős tanácsadócége volt, amikor Mesterházy az MSZP pártelnök-frakcióvezetőjeként szolgált. A három másik Öböl-országot kiszolgáló Insomnia Middle East elnökét pedig Polgár Viktornak hívják; ő egykor Mesterházy főnöke volt (a Hill and Knowlton Hungary PR-vállalatnál).

További adalék: a Hilal és az Insomnia szimbiózisban működik a Tiborczékat kísérgető bahreini tiszteletbeli konzullal, Garamvölgyi Balázzsal. Aki a 2010-es kampányban szintén Mesterházy mellett mutatkozott.

Részletek a szeptember 8-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.