Nagyon erős interjúval kezdett Orbán Viktor

/ 2018.04.20., péntek 10:00 / Hírforrás: MTI

Újraválasztása óta első „szokásos” pénteki rádióinterjúját adta Magyarország régi-új miniszterelnöke. Választások, tüntetések, Figyelő-lista, hazánk ellen fenekedő ngo-k, kormányátalakítás, Soros alapítványának távozása: volt mit kommentálni.  Orbán Viktor pedig nem fogta vissza magát. Alább a legerősebb állítások:

„Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és most éppen bukóban vannak. (…) Tudom, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét, szervezni fognak mindenfélét, korlátlan pénzügyi eszközeik vannak. (…) A spekulánsok sosem adják fel, ez egy olyan nyerészkedő világ, amely újra és újra visszatér.”

„Ha nem hullajtok krokodilkönnyet (a Nyílt Társadalom Alapítvány távozása miatt), talán megértik a hallgatók.”

„Van itt valami vita, valami listázásról. Az európai politika lényege a transzparencia, az átláthatóság, hogy a választók tudják ki mit és miért csinál. Csak így tudnak jó döntést hozni. Ezért a sajtót arra biztatom, hogy segítsék az embereket a tények megismerésében, fedjenek fel minél több hálózatot, együttműködést. Ha valaki nem szégyell pénzt elfogadni külföldiektől, akkor ne szégyellje azt bevallani sem.”

„Jókedvű vagyok és boldog, hiszen mintegy 650 ezerrel többen szavaztak ránk, mint négy éve, és 336 ezerrel többen adtak bizalmat nekünk, mint a parlamentbe jutott ellenzéki pártoknak összesen. A Fidesz-KDNP minden településtípusban nyert, a falvaktól Budapestig. (…) Arra törekszünk, hogy ne a kétharmad, hanem a háromharmad kormánya legyünk. Azokat is szolgálni kell, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, ők is a magyar nemzet részei.”

„A választásban van egyfajta misztikum, biblikus is, az emberek kiabálnak Barabást, Jézust, megvan ennek a rejtélye, hogy jön létre egy közös akarat sokmillió individuális akaratból.”

„A politikusoknak az alázat ajánlott, tudomásul kell venni az emberek döntését, veszíteni keserű dolog. (…) Olyan ez (a szavazatok újraszámolásának felvetése), amikor nyerünk 4-0-ra, és az ellenfelünk követeli a gólok újraszámlálását. A meccset lefújták, ez van.”

„Jelentős mértékben új emberekkel áll majd fel a kabinet. A minisztériumok számában nem lesz változás, de a Miniszterelnökség a jövőben egy új struktúrában, új vezetéssel működne.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.