Nagyon jó hír a veseköveseknek

/ 2014.10.22., szerda 18:44 /

 De csak Ózdon.

A helyzet a következő: Ózdon megismételt választás lesz, mivel a Debreceni Ítélőtábla helyben hagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését.

A választás eredményét a kormánypárti Fürjes Pál támadta meg. A korábbi ózdi polgármester azt kifogásolta, hogy öttel kevesebb lebélyegezetlen és lebélyegezett szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson az eredményjegyzőkönyv szerint. Fürjes szerint a Fidesz-KDNP-s szavazóköri delegáltak jogszabálysértést észleltek a szavazatok megszámlálásakor, valamint tanúk igazolták, hogy volt jelölt, aki anyagi ellenszolgáltatást ígért és adott a választópolgároknak.

Janiczak Dávid a '14-es kampányban, Vona Gáborral

Janiczak Dávid a '14-es kampányban, Vona Gáborral

Az eddigi győztes, a Jobbik színeiben indult Janiczak Dávid hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: bármi legyen is az ítélőtábla döntése, le tudják győzni a Fidesz-KDNP aljas munkát végző pártszövetségét.

Mindez a vesekőtől szenvedő ózdiaknak jelenthet igazán jó hírt, az első választási kampányban ugyanis nyolcvannál is több sorstársuk vesekövét távolították el ingyenesen és soron kívül egy miskolci magánklinikán a Jobbik jelöltjének támogató (már nem fizikailag) közreműködésével. Ezért aztán azon ózdi veseköves választópolgárok, akik ilyen vagy olyan okból kimaradtak az első menetből, netalán azóta alakult ki náluk a probléma, most joggal reménykedhetnek a megváltó folytatásban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.