Napi „kálmánolga” - Szanyi megvezette Tóbiást

/ 2014.06.26., csütörtök 09:25 /

Szanyi Tibor erősen indította a hetet, mert előbb az ATV élő adásában jelentette ki Rogán Antalról, hogy „nagyjából szemmel látható, hogy szétlopta itt a fél világot”, amely kijelentését a műsorvezető többszöri nógatására se próbálta igazolni, majd műsor után durvult be igazán. Maguk az ATV munkatársai írták meg, hogy a beszélgetést követően a stúdióban még három-négy percig sorolta panaszait, többek között, hogy ennyi erővel a Hír TV-be is mehetett volna, meg hogy az ATV-t súlyos felelősség terheli a baloldali összefogás választási vereségében.

És persze a műsor utáni műsorról szóló írás csak olaj volt a tűzre, Szanyi hétfő este már azt nyilatkozta: nem zárja ki, hogy sajtóetikai eljárást kezdeményez az ügyben.

De ez már nagyon nem tetszett Tóbiás Józsefnek, aki úgy is, mint az MSZP pártelnöki posztjának várományosa, előbb közleményt adott ki, majd az ATV-ben is reagált párttársa szavaira. „Mindaz, amit Szanyi Tibor mondott, és ahogyan mondta, az méltatlan az MSZP elmúlt 25 évéhez.” – fogalmazott, hozzátéve: nagyon a határán van, hogy azt kérje adott képviselőtársaitól, hogy ha nem tudnak segíteni, inkább nem beszéljenek. Tóbiás szerint egyébként Szanyi Tibor az eszmecsere hatására megértette, hogy a médiában nem önmagát, hanem a Magyar Szocialista Pártot képviseli.

Amire Kálmán Olga megkérdezte Tóbiástól, hogy mikor beszélt Szanyival, majd a válasz elhangzását követően megemlítette, hogy ha előző nap délután, akkor még annál is nagyobb a baj, mert Szanyi később a Klubrádióban zökkenőmentesen folytatta a keménykedést.

Úgyhogy Tóbiásnak még egy picit gyúrnia kell az erős kezű pártelnök szerepére.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.