Napi „kálmánolga” - Szanyi megvezette Tóbiást

/ 2014.06.26., csütörtök 09:25 /

Szanyi Tibor erősen indította a hetet, mert előbb az ATV élő adásában jelentette ki Rogán Antalról, hogy „nagyjából szemmel látható, hogy szétlopta itt a fél világot”, amely kijelentését a műsorvezető többszöri nógatására se próbálta igazolni, majd műsor után durvult be igazán. Maguk az ATV munkatársai írták meg, hogy a beszélgetést követően a stúdióban még három-négy percig sorolta panaszait, többek között, hogy ennyi erővel a Hír TV-be is mehetett volna, meg hogy az ATV-t súlyos felelősség terheli a baloldali összefogás választási vereségében.

És persze a műsor utáni műsorról szóló írás csak olaj volt a tűzre, Szanyi hétfő este már azt nyilatkozta: nem zárja ki, hogy sajtóetikai eljárást kezdeményez az ügyben.

De ez már nagyon nem tetszett Tóbiás Józsefnek, aki úgy is, mint az MSZP pártelnöki posztjának várományosa, előbb közleményt adott ki, majd az ATV-ben is reagált párttársa szavaira. „Mindaz, amit Szanyi Tibor mondott, és ahogyan mondta, az méltatlan az MSZP elmúlt 25 évéhez.” – fogalmazott, hozzátéve: nagyon a határán van, hogy azt kérje adott képviselőtársaitól, hogy ha nem tudnak segíteni, inkább nem beszéljenek. Tóbiás szerint egyébként Szanyi Tibor az eszmecsere hatására megértette, hogy a médiában nem önmagát, hanem a Magyar Szocialista Pártot képviseli.

Amire Kálmán Olga megkérdezte Tóbiástól, hogy mikor beszélt Szanyival, majd a válasz elhangzását követően megemlítette, hogy ha előző nap délután, akkor még annál is nagyobb a baj, mert Szanyi később a Klubrádióban zökkenőmentesen folytatta a keménykedést.

Úgyhogy Tóbiásnak még egy picit gyúrnia kell az erős kezű pártelnök szerepére.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.