Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Oscarra jelölt filmjében két, meghitt kapcsolatra alkalmatlan ember addig álmodja ugyanazt, míg nappalaik rideg valósága hozzá nem simul csodaszép álmaikhoz. Az álombéli jeleneteket Horkai Zoltán szarvasai játsszák el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nem hirdeti tábla a Horkai Animal Training Center deszkakerítésen, Gödöllő szívében, hogy hollywoodi sztárok lakhelyét rejti. Pedig az itt élő medvék, farkasok, szarvasok, vaddisznók és egyéb jószágok egytől egyig filmszereplők: amelyik állattal akárcsak egy kockát is forgattak, azt megveszik és ide költöztetik – mint például azt a tehenet, amelyik a Szabó István rendezte Az ajtóban leugrott a vonatról.

Él itt egy jó nagy csorda szarvas is, amelyek közül Enyedi Ildikó filmrendező kiválasztotta Góliátot, a szarvasbikát és Picurt, a szarvastehenet, mert bennük látta meg a Testről és lélekről című, Oscar-díjra jelölt film főszereplőinek, Morcsányi Gézának és Borbély Alexandrának megfelelő karaktert. „Jó nehéz dolgunk volt a Testről és lélekről forgatásán. Nem is nagyon akartam elvállalni, mert többnyire külföldön dolgozom, itthon kevesebbet. De Ildikó annyira kedves volt, a sztori annyira érdekes és olyan kihívást jelentett, hogy nem tudtam nemet mondani” – meséli Horkai Zoltán.

 

 

A Heti Válasz február 15-i lapszámában fellebben a fátyol az állatokkal forgatott film kulisszatitkairól, és megtudhatjuk, hogyan él „Zoltán, the Wolfman” – ahogy a Discovery csatorna nevezte – filmforgatásra trenírozott vadállataival körülvéve. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.