Nem a KDNP, hanem a kormányfő akarta a boltzárat

/ 2016.04.24., vasárnap 10:00 /
Nem a KDNP, hanem a kormányfő akarta a boltzárat

Vasárnap már újra lehetett vásárolni a nagy boltokban is. A kormány ugyan meghátrált és visszavont egy népszerűtlen döntést, mégsem tűnik senki boldognak. Miért? Részletes háttér a megújult Heti Válaszban.

Bár a boltzárat mindenki a KDNP-hez köti, valójában a kereszténydemokratáknak nem sok közük volt a csaknem másfél évvel ezelőtti fordulathoz. A folyamatot közelről figyelő kereszténydemokrata forrásunk szerint ők ugyan a siker különösebb reménye nélkül tényleg néha elővették a témát, ám 2014-ben végül is maga Orbán Viktor közölte a meglepett KDNP-s vezetőkkel, hogy jön a boltzár, és innentől kezdve ezt az ügyet nekik kell vinniük. Az elképzelés mellé felsorakoztak a hazai tulajdonú üzletláncok is, a vasárnapi pihenőnapért annak idején a KDNP-vel együtt küzdő szakszervezetek viszont háttérbe kerültek.

Így aztán az egész ügy világnézeti, ideológiai kérdéssé egyszerűsödött. Templom vagy plaza, esetleg gonosz multik vagy hazai boltok. Mindez kizárt minden pragmatikus érvelést, kompromisszumos megoldást, amilyenekre pedig nagyon is lett volna lehetőség.

 

 

 

Egy országos kísérlet mérlege az április 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.