valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Mennie kell Völner Pálnak?

/ 2012.04.13., péntek 11:35 /
Mennie kell Völner Pálnak?

Április 15-ével szűkített menetrend lép életbe a közösségi tömegközlekedésben. A MÁV-nál több mint 400 vonatjárat megszüntetésével egyidejűleg néhány távolsági buszjáratot is törölt a kínálatból a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

 

A vasút esetében az intézkedés legnagyobb vesztesei a mellékvonalak lettek, s a fővonalak közül is csak a Budapest-Záhony, és a Budapest-Kelebia közötti pályán közlekedő járatszámok maradtak érintetlenül.

A tárca által bejelentett járatritkítás azonban korántsem aratott sikert a kormánypárti képviselők és a polgármesterek körében. Az egyeztetések nélkül meghozott lépés miatt számos településen szerveztek demonstrációt, az elégedetlenség pedig olyan fokú, hogy többen máris új helyet keresnének Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárnak, aki önként vállalta a Közlekedéstudományi Intézet által követelt leépítések végrehajtását.

A szakma sem ért egyet a változtatásokkal: a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület például a teljes csomag visszavonását követeli, s nem ért egyet a közlekedési hálózat szétbombázásával. De miközben a közvélemény a járattörlésekre figyel, a vidéki városokban a helyi buszközlekedés miatt áll a bál. Több nagyváros is helyi közlekedés nélkül maradhat, ha az önkormányzatok nem fizetik ki tartozásaikat a helyi Volán-társaságoknak.

Az, hogy milyen megoldások lehetségesek a tömegközlekedésben kialakult tarthatatlan helyzet megoldására, kiderül a Heti Válasz április 12-én megjelent számából, amely digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is elérhető.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.