valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

Vége a kultúrharcnak? Bukta Imre visszatér az MMA-ba

L. Z. / 2013.11.14., csütörtök 14:55 /
Vége a kultúrharcnak? Bukta Imre visszatér az MMA-ba

Decemberben újra a tagok közé választhatják Bukta Imrét, aki tavaly tiltakozásként kilépett a Magyar Művészeti Akadémiából. A kultúrharc helyett az elmúlt év már a munkáról szólt az Akadémián. Összeállításunk a friss Heti Válaszban.

Bukta Imre

Egy éve, hogy a Műcsarnok átvételének terve és Fekete György elnök vitatott nyilatkozatai miatt a szélesebb közvélemény is megismerte a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nevét, és számos neves művész - köztük Korniss Péter, Szakonyi Károly, Fehér László és Novák Ferenc - tiltakozásként kilépett a szervezetből.

Az egyik legnevesebb kilépő az a Bukta Imre volt, akinek épp az MMA-ügy kirobbanásakor volt kiállítása a Műcsarnokban, mely 24 ezres nézőszámmal a rendszerváltás óta a legsikeresebb kortárs egyéni képzőművészeti tárlat volt Magyarországon. A Heti Válasz értesülése szerint Bukta úgy döntött, visszatér az MMA-ba; e szándékát lapunknak a művész is megerősítette. A Képzőművészeti Tagozat megszavazta, hogy újra levelező tag legyen, már csak a közgyűlésnek kell igent mondania rá decemberben.

Nem ez az egyetlen jele, hogy oldódik az MMA körüli feszültség. Az Akadémia által életre hívott, 53 magyar film című sorozat Urániában tartott vetítéseire és pódiumbeszélgetésire például elment Makk Károly, a vetélytárs Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) elnöke és Szabó István, a SZIMA tagja is. Az 53 magyar film azt is mutatja, hogy az MMA érdemi munkával bizonyítja, hogy érdemes 2,5 milliárd forintos költségvetésére: a sorozat egy teljes művészeti ágat megmozgat, és elősegíti, hogy értékes művek a legszélesebb közvélemény elé kerüljenek, hiszen a beválogatott alkotásokat a Duna Televízióban és az Urániában, valamint 13 vidéki város mozijában is bemutatják.

Hogy milyen kezdeményezéseket támogatott az MMA az elmúlt évben, és mihez kezd a tulajdonába került a Műcsarnokkal, Pesti Vigadóval és Hild-villával, kiderül a Heti Válasz november 14-i számából, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.