Nem hittük el, de valaki tényleg csőbe akarta húzni a teljes magyar sajtót

/ 2016.11.11., péntek 12:25 /
Nem hittük el, de valaki tényleg csőbe akarta húzni a teljes magyar sajtót

A Heti Válasz nem írta meg.

Pedig befutott hozzánk is az „információ”, hogy letartóztatták Kertész Balázst, Rogán Antal bizalmasát. És nem is akárhonnan jött a „hír”, két, egymástól független, kormányközeli, abszolút megbízhatónak tűnő forrás állította ugyanazt. Még azt is mondták, hogy látták Kertész Balázst, amint berakják a rendőrautóba. Sőt, azt is „tudták”, hogy Kertészre a TEK csapott le, és a tettenéréskor 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Ez volt az a sztori, ami épp egy héttel ezelőtt terjedt el futótűzszerűen a szerkesztőségekben, ám elsőre annyira hihetetlennek tűnt, hogy zsigerből senki se csapott le rá. Kivéve a Vasárnapi Híreket. Ők megírták, hogy Orbán Viktor kiadta a kilövési engedélyt Rogánra – hiszen Kertész Balázs letartóztatása tényleg ezt jelentette volna.

Volna.

Csakhogy Kertészt nem tartóztatták le, nem csapott le rá a TEK, és nem is találtak nála néhány százmilliót, így aztán, amikor Juhász Péter kiállt sajtótájékoztatni Rogán bukásáról, a Miniszterelnöki Hivatal kiadhatta a következő közleményt:

Juhász Péter „hazugsággyárához” az elmúlt napokban több magyar sajtótermék is asszisztált, ezért a hazugságok terjesztőivel szemben Rogán Antal büntetőfeljelentést tett.

Mindez ma nyert értelmet.

Az Index péntek reggel tényfeltáró írást közölt Rogán Antal és Kertész Balázs kapcsolatáról. A teljes cikk itt olvasható el. Mivel az indexesek hónapok óta dolgoztak az anyagon, és kérdéseikkel azóta próbálták elérni Kertész Balázst, illetve megszólítani Rogán Antalt, a két főszereplő számára nyilvánvaló volt, hogy milyen mélységű anyag készül.

Így kerülhetett elő a Kóka-védelem. Nem, ez most nem a helikopteres párhuzam, Kóka János ugyanis másban is élen járt: ő volt az, aki liberális gazdasági miniszterként kitalálta a Rágalomszámláló nevű megelőző csapást. Ami szerencsére már a múlt ködébe veszett, most azonban érdemes felidézni.

Amikor Kóka rájött, hogy hamarosan kiborul a Dataplex-bili, sajtótájékoztatót tartott, ahol bemutatta az online Rágalomszámlálót. Eztán ide kerültek azok a cikkek, ami a liberális miniszter viselt ügyeit firtatta. 

Ami a Rágalomszámláló volt, az lett a Hazugsággyár. Úgyhogy ne lepődjünk meg, ha mostantól minden egyes Rogán-sztorira az lesz a válasz, hogy hazugsággyár. De ne felejtsük közben, mennyire jött be mindez Kókának.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.