Nem is gondolta volna, ki pénzeli az új luxusszállót a Lánchídnál!

/ 2016.09.28., szerda 14:05 /

Újabb baráti kölcsön az Eximbanktól! A pénzintézet a Garancsi Istvánék fővállalkozásában épülő Hotel Clarknak is juttatott 2,3 milliárd forintnyi állami óriáskölcsönt – értesült a Válasz.hu. Mi köze mindennek a Tocsik-botrányhoz?

Alig száradt meg a tinta előző heti cikkünkön, amelyben végigvettük, hogyan szponzorálja a külügyi tárca pénzintézete az „új nemzeti burzsoázia” kulcsprojektjeit (TV2, Kopaszi-gát, Párisi udvar, Hunguest-szállodalánc), máris itt az újabb Exim-ügylet. Az állami bank, mely eredeti küldetése szerint a magyar exportőröket hivatott segíteni, 2016. augusztus 31-én 7,5 millió eurós (2,3 milliárd forintos) „versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt” adott a Hotel Clark felépítésére.

 

Nézzük, kik tehát a Clark Ádám téri foghíjtelekre tervezett, 4050 négyzetméteres, 86 szobás, a háromemeletes mélygarázzsal együtt összesen 11 szintes szálloda megvalósításában közreműködő főbb vállalkozások.

1. Kivitelező/fővállalkozó és szponzor: Market Építő Zrt., mely a Videoton-tulaj Garancsi István és Scheer Sándor közös érdekeltsége.

2. Hitelnyújtó/befektető: Eximbank

3. Hitelfelvevő/építtető: Unione Clark Ingatlanhasznosító Kft., mely 50-50 százalékban (egy-egy cégen keresztül) Scheer Sándor és az ausztriai bejegyzésű Cross Border Management Holding GmbH tulajdona. Utóbbi vállalkozás mögött a kerámiagyáros és irodaház-üzemeltető Bolgár család áll. Ők egyebek mellett arról híresek, hogy a Tocsik-per lezárulta után felkarolták – értsd: a Kerox Kft.-ben alkalmazták – a negyedrendű vádlottként két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt volt ÁPV-vezért, Lascsik Attilát.

4. Biztosítéknyújtó és készfizető kezes: Unione-L Ingatlanforgalmazó Kft., mely nagyobb részben Scheer Sándor tulajdona.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.