Nem kérnek a kormány pénzéből a romák

/ 2010.02.18., csütörtök 13:05 /

A Roma Oktatási Alap úgy határozott, hogy a jelenlegi feltételek mellett nem kívánja elfogadni a részére múlt év novemberében megszavazott kormánytámogatást.

A legutóbbi egyeztető tárgyalások során vált nyilvánvalóvá, hogy a Roma Oktatási Alap (ROA) csak a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) költségvetésének jelentős csökkentése árán juthatna hozzá  a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásához.

Az alapítvány már a tárgyalások kezdeti szakaszában kijelentette, hogy a MACIKA forráscsökkentése esetén nem kíván támogatáshoz jutni, hiszen a ROA úgy gondolja, a MACIKA szakmai munkája mindenképpen támogatandó.

A Roma Oktatási Alap semmiképpen nem szeretne versenyezni a MACIKÁ-val, mint inkább együttműködni, ahogyan jelenleg is kiegészítő tevékenységet végez, hiszen mindkét alapítvány a romák oktatásának javításáért tevékenykedik. A két alapítvány ezáltal együtt képes arra, hogy maximális számú roma diákot érjen el, ösztöndíjprogramjain keresztül támogassa őket.

A Roma Oktatási Alap úgy gondolja, hogy ezekkel a feltételekkel nem fogadhatja el a részére megszavazott támogatást.

A Roma Oktatási Alap (REF) a Roma Integráció Évtizede Program keretében 2005-ben alakult meg. A REF küldetése és végső célkitűzése - az oktatás területén elért eredmények tekintetében a romák és nem romák közötti szakadék felszámolása. A cél elérésének érdekében a szervezet olyan stratégiákat és programokat támogat, amelyek a romák számára minőségi oktatást biztosítanak, illetve az oktatási rendszerek deszegregációját valósítják meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.