heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

„Nem lesz vége az özönnek” – a bevándorlási vita nagy átverései

/ 2015.05.20., szerda 18:42 /
„Nem lesz vége az özönnek” – a bevándorlási vita nagy átverései

Mi a bevándorlásról szóló vita valódi tétje? Milyen „mérgezett kelyhek” várnak az orbáni szövetségesnek tartott David Cameronra? A Heti Válasz az európai és atlanti politikai összefüggések két szakértőjét, Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselőt és John O’Sullivant, a Danube Institute igazgatóját kérte a legfontosabb ügyek elemzésére. Párhuzamos interjú a csütörtöki lapszámban!

„A multikulturalizmus átverés, mivel csupán egyes kultúrákat fogad el a saját keretei között”; „Láttam olyan európai városnegyedet, ahová őslakos már be sem léphet, ami elfogadhatatlan”; „Ha beengedjük az illetéktelenül érkezőket, nem lesz vége az özönnek” – többek között ezeket a megállapításokat teszi Schöpflin György és John O’Sullivan a Heti Válasznak adott interjúikban.

Az bevándorlási vitával kapcsolatban mindketten óvatosságra intenek. O’Sullivan figyelmeztet, hogy a kérdést Európa nem fogja tudni egyedül megoldani, Schöpflin szerint „mielőtt ítéletet alkotunk: különbséget kell tenni a legális és az illegális, a megélhetési bevándorlók és a politikai menekültek között” – utal arra, hogy ezeket a szempontokat a vitában részt vevő politikusok és újságírók is sokszor elfelejtik.

Miért fontos a székelyek ügyére érzékeny magyaroknak a skótokra figyelni? Valóban létezik az Orbán–Cameron-tengely? Hogyan manipulálnak a mai bevándorlást 1956-tal és a magyar honfoglalással összehasonlító ellenkampányok? A párhuzamos interjú a május 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.