valasz.hu/itthon/itt-a-lista-melyik-a-legmenobb-magyar-varos-es-honnan-koltoztek-el-a-legtobben-125519

http://valasz.hu/itthon/itt-a-lista-melyik-a-legmenobb-magyar-varos-es-honnan-koltoztek-el-a-legtobben-125519

„Nem lesz vége az özönnek” – a bevándorlási vita nagy átverései

/ 2015.05.20., szerda 18:42 /
„Nem lesz vége az özönnek” – a bevándorlási vita nagy átverései

Mi a bevándorlásról szóló vita valódi tétje? Milyen „mérgezett kelyhek” várnak az orbáni szövetségesnek tartott David Cameronra? A Heti Válasz az európai és atlanti politikai összefüggések két szakértőjét, Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselőt és John O’Sullivant, a Danube Institute igazgatóját kérte a legfontosabb ügyek elemzésére. Párhuzamos interjú a csütörtöki lapszámban!

„A multikulturalizmus átverés, mivel csupán egyes kultúrákat fogad el a saját keretei között”; „Láttam olyan európai városnegyedet, ahová őslakos már be sem léphet, ami elfogadhatatlan”; „Ha beengedjük az illetéktelenül érkezőket, nem lesz vége az özönnek” – többek között ezeket a megállapításokat teszi Schöpflin György és John O’Sullivan a Heti Válasznak adott interjúikban.

Az bevándorlási vitával kapcsolatban mindketten óvatosságra intenek. O’Sullivan figyelmeztet, hogy a kérdést Európa nem fogja tudni egyedül megoldani, Schöpflin szerint „mielőtt ítéletet alkotunk: különbséget kell tenni a legális és az illegális, a megélhetési bevándorlók és a politikai menekültek között” – utal arra, hogy ezeket a szempontokat a vitában részt vevő politikusok és újságírók is sokszor elfelejtik.

Miért fontos a székelyek ügyére érzékeny magyaroknak a skótokra figyelni? Valóban létezik az Orbán–Cameron-tengely? Hogyan manipulálnak a mai bevándorlást 1956-tal és a magyar honfoglalással összehasonlító ellenkampányok? A párhuzamos interjú a május 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.