valasz.hu/itthon/a-szcientologia-arnyeka-borul-a-kormanyzati-lakaslotto-nyertes-cegere-117951

http://valasz.hu/itthon/a-szcientologia-arnyeka-borul-a-kormanyzati-lakaslotto-nyertes-cegere-117951

„Nem levenni akarják Orbánt, csak sakkban tartani”

/ 2015.01.07., szerda 16:10 /
„Nem levenni akarják Orbánt, csak sakkban tartani”

Állandó elemzőpárosunk ezúttal nem ért egyet. Török Gábor párhuzamot lát a 2007-es Gyurcsány Ferenc és a mai Orbán Viktor között, G. Fodor Gábor szerint viszont ez az optika csal, s a kormány épp jókor kapott pofont. Ízelítő a Heti Válasz január 8-i számában olvasható vitából.

Állandó elemzőpárosunk ezúttal nem ért egyet. Török Gábor párhuzamot lát a 2007-es Gyurcsány Ferenc és a mai Orbán Viktor között, G. Fodor Gábor szerint viszont ez az optika csal, s a kormány épp jókor kapott pofont. Ízelítő a Heti Válasz január 8-i számában olvasható vitából.

Török Gábor: Az utcai ellenzék önmagában nem fontos, legfeljebb annyiban, hogy a Fidesznek valóban árt. Elsősorban optikailag. Amerikának pedig a mostani helyzet ideális. Nem levenni akarják Orbánt, csak sakkban tartani. Most abban van.

G. Fodor Gábor: Szerintem ez enyhült – a régi ellenzék gyenge, a forradalmárokról pedig kiderült, hogy az csak farsang, s nem fognak ők rendszert dönteni.

T. G.: Nem a forradalmárok fontosak, Gábor. Nem is az alternatíva érdekes most még, három évvel a következő választás előtt. Hanem Orbán helyzete.

G. F. G.: Éppen a vezető nélküli ellenzék mutat rá, mennyit ér egy vezető. Ezért fog megfordulni a lélektani helyzet.

T. G.: Amit a vezető fontosságáról mondasz, abban van igazság. de most éppen Orbán sem látszik nagyon potens vezetőnek... Szerintem nagy a baj. Láthatóan vergődik, mert nem tudja vagy akarja megtenni azt, amit az Egyesült Államok kér. Beszorult. Ráadásul mintha a szerencse is elhagyná. ami korábban bepattant a kapufáról, az most mind kijön. Amit látunk, kezd valamennyire hasonlítani Gyurcsány 2006 utáni helyzetére. Messze nem olyan súlyos, de a jelenség hasonló.

G. F. G.: Csakhogy mindig lehet új lendületet venni.

T. G.: Ezt hitte Gyurcsány is. Vett is jó sok új lendületet..

G. F. G.: Az optika akkor is csal, ha a vágyakat, félelmeket összekeverjük a realitással.

T. G.: Látod, ez nagyon igaz…

G. F. G.: Szerintem Orbán az egyetlen potens cselekvő, továbbra is. A forradalmárok is csak annyit akarnak elérni, hogy a politikai elit pszichózisát megtörjék. Az a céljuk csupán, hogy elhitessék az elittel: Orbán megbukhat. Ez az egész csupán egy elitdiskurzus.

T. G. : Ha az, s ha tényleg ez a céljuk, azt mintha elérték volna...

G. F. G.: Dehogy. Nagy nulla, amit elértek, ez pedig Orbán teljesítménye is.

T. G.: Hogyhogy?

G. F. G.: Bajnai már hatszor bedobta volna a törölközőt. Akárcsak a molylepkék.

T. G.: Gyurcsány se dobta be olyan hamar, aztán...

A teljes vitában, mely a csütörtöki Heti Válaszban olvasható – és a Digitalstandon is megvásárolható – molylepkék, kacsák és emlősök is előkerülnek a politika állatkertjéből. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.