valasz.hu/itthon/ot-ok-amiert-felesleges-duhongeni-azert-mert-bayer-zsolt-bekerul-a-nemzeti-konyvtarba-125069

http://valasz.hu/itthon/ot-ok-amiert-felesleges-duhongeni-azert-mert-bayer-zsolt-bekerul-a-nemzeti-konyvtarba-125069

Nem talál magának pártot Orbán Viktor volt kormányfőjelöltje

/ 2016.12.24., szombat 15:00 /
Nem talál magának pártot Orbán Viktor volt kormányfőjelöltje

Az Antall-kormány minisztere, majd a jegybank elnöke, 2006-ban pedig Orbán Viktor kormányfőjelöltje volt, ma viszont nem talál magának pártot. A Heti Válasz karácsonyi dupla számában Bod Péter Ákos közgazdász nyilatkozik a haveri kapitalizmusról és arról, hogy Soros György irányítja-e a világot.

„Nézzük meg közelebbről a hitelminősítést: a kormány helyében inkább hallgatnék róla. A mostani besorolás ugyanis az 1996-os szintre »röpített vissza« minket. Ez még a Horn-kormány ideje, amikor nem voltunk sem NATO-, sem EU-, sem OECD-tagok. Erre büszkének lenni? Mindezt azért is mondom, hogy az olvasó érezze: ha bíráló mondatokat olvas tőlem, azt ne öncélú kritikaként értelmezze, hanem összefüggéseiben lássa a helyzetet” – nyilatkozza a karácsonyi Heti Válaszban Bod Péter Ákos.

A közgazdászt abból az alkalomból kértük „közérzeti” nagyinterjúra, hogy Orbán Viktor épp tíz éve őt ajánlotta miniszterelnök-jelöltként az MDF-nek. A beszélgetésből kiderül továbbá:

– miben lett volna más a Bod-kormány, mint a „hazudozáson kapott, választási programját szembeköpő” Gyurcsány-kabinet, és miért nem töltötte volna ki a négy évet;

– a gazdaság a kormány tevékenysége miatt, vagy annak ellenére működik-e;

– szabadelvű konzervatív, piacpárti, „antallista atlantista” közgazdászként mit fog tenni 2018-ban, ha továbbra sem talál pártot magának.

 

 

 

 A teljes nagyinterjú a december 22-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.