Házkutatás volt a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnél

/ 2012.03.26., hétfő 15:51 /

Házkutatást tartott a rendőrség a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnél, amelynek ügyében Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tett feljelentést egy hónappal ezelőtt a társaság szerinte kifogásolható szerződései miatt.

Budai Gyula az MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatásában felidézte: a Leader közhasznú egyesületek vizsgálatának eredményeként február 20-án tett feljelentést hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen. Álláspontja szerint ugyanis a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület – amelyet az akkor még országgyűlési képviselő, az MSZP színeiben politizáló Demendi László vezetett – 2008-2009-ben több kifogásolható szerződést is kötött a Híd az Együttműködésért Nonprofit Kft.-vel, amelynek alapító tagja ugyanaz a Tisza András volt, aki a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezeti vezetői tisztségét is betöltötte.

A kormánybiztos példaként említette, hogy az egyesület 4,5 millió forint értékben megrendelt egy stratégiai programot, amelyért egy „mindössze hatoldalas, szakmai megállapításokat nélkülöző" dokumentumot kapott. Ezen túlmenően pedig több olyan milliós számla is fellelhető a könyvelésben, amely mögött nem található teljesítésigazolás, dokumentáció – tette hozzá.

Budai Gyula – a szabolcsi rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva – hétfőn közölte: a rendőrség a napokban házkutatást tartott a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnél, azzal az indokkal, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a szervezet 2008-2009-ben 6,2 millió forint összegben olyan kifizetéseket teljesített a Híd az Együttműködésért Nonprofit Kft.-nek, „amelyek alapját szolgáló gazdasági események nem valósak".

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.