valasz.hu/itthon/egy-kanal-vizben-kitort-a-haboru-a-kormany-mediaholdudvaraban-128948

http://valasz.hu/itthon/egy-kanal-vizben-kitort-a-haboru-a-kormany-mediaholdudvaraban-128948

Nem várt helyen: a Népszavában ítélik el Orbán Viktor kifütyülését

/ 2016.10.20., csütörtök 17:00 /

Veress Jenő, a Népszava publicistája szerint remek dolog kifütyülni a miniszterelnököt, de…

„Nem kétséges, hogy a kormányfőt és társaságát kifütyülni tökéletesen legitim, sőt, hovatovább illendő és szükséges. E mestertervből azért én mégis kihagynám október 23-át. Tudniillik a világ nem abból fogja megtudni, miért vállalhatatlan a jelenlegi rezsim – tudja rég. Egy botrányos, széttrollkodott évforduló azonban a 2006-os »hugyosforradalom« színvonalára süllyesztheti a másra vágyó Magyarország képét a világban” – írja Veress Jenő, a Népszavában. A lap Orbán Viktort ekézni amúgy mindig kész publicistája Juhász Péter felhívására válaszol ezzel, melyben az ellenzéki politikus felszólította az Együtt híveit: a vasárnapi megemlékezésen síppal adjanak hangot véleményüknek. Veress szerint „ha mindenáron az orbáni ünneplőkkel akarnak vegyülni, akkor tüntetőleg ne tapsoljanak vagy mindenki hívjon el onnan még egy embert, vagy valami hasonló.”

A rendszerváltás után egyébként először Göncz Árpádot fütyülték ki és hurrogták le október 23-án a Kossuth téren; a néhai köztársasági elnök végül bele sem fogott ünnepi szónoklatába, hanem elhagyta a pulpitust. Utóbb Medgyessy Péternek és Gyurcsány Ferencnek is jutott a jóból – nem kis részben a Fidesz híveinek köszönhetően. Orbánt nemrég az MTK-stadion átadásán fütyülték ki.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.