heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

http://heti-valasz.hu/itthon/puncshu-kereszteny-uzletember-es-ellenzeki-muvesz-a-botranyos-tarskereso-mogott-125126

Néma maradt Orbán legharcosabb ellenfele

/ 2014.07.09., szerda 19:20 /
Néma maradt Orbán legharcosabb ellenfele

Gulyás Márton mára messze nem csupán egy független színház ügyintézője, sokkal inkább egy pályázati pénzekkel aládúcolt kormányellenes mozgalom vezéralakja. A Magyar Művészeti Akadémia egyik legkérlelhetetlenebb ellenzőjének édesapja ugyanakkor MMA-tag. További érdekességek a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő Gulyás-portréban.

„Aki mindezeket – és a norvég alap által támogatott intézményeket – el akarja tiporni, remekül céloz. Ugyanis ez az igazi ellenzék.” Tamás Gáspár Miklós tette helyre a „civilek” közéletben betöltött szerepét a fenti szavakkal. 

2014 valóban az őszinteség éve: Lázár János elleni tüntetésük óta a norvégos „civilek” a korábbinál nyíltabban vállalják a baloldaliságukat. Mindez egyrészt a hivatásos politikai bal impotenciájának folyománya, ám a sikerhez hálózatépítés, pénzszerzés és rátermettség is kell: ezt a tudatos tervezési munkát nem spórolta meg Gulyás Márton, aki mára messze nem csupán egy független színház ügyintézője, sokkal inkább egy pályázati pénzekkel aládúcolt kormányellenes mozgalom vezéralakja. 

S hogy ki is ez a kétméteres, túlmozgásos figura? Erre adunk választ annak ellenére is, hogy a főhős segítségét végül nem vehettük igénybe arcéle megrajzolásához: Gulyás kérdéseinket „totál tendenciózusnak” minősítette, s végül egyetlenegyre sem volt hajlandó válaszolni. 

A portré a július 10-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.