valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

Német selyemzsinór Orbánnak?

/ 2014.12.10., szerda 16:06 /
Német selyemzsinór Orbánnak?

Népszerű a dorgálás- vagy selyemzsinór-elmélet Angela Merkel tervezett budapesti útja kapcsán. Csak nem igaz. A Fidesznek jelenleg nem kell tartania attól, hogy McCain-szerű kirohanást rendez egy újabb testvérpárt, a CDU/CSU. Részletes háttér a csütörtöki Heti válaszban.

Mind a német, mind a magyar sajtóban népszerű elmélet lett a februárra tervezett budapesti Merkel-látogatást azzal magyarázni: Orbánt fenyíteni érkezik a német kancellár, rávenni „Putyin kisöccsét”, hogy támogasson újabb szankciókat az oroszok ellen. Ez már csak azért is butaság, mert Orbán eddig is minden ilyet megszavazott az Európai Tanácsban, másrészt az efféle üzenetek küldésére akár az EU-csúcsszervben rendszeresített találkozók, akár az alacsonyabb szintű kommunikációs csatornák is alkalmasak.

S hogy akkor mégis miért e vad magyarázatok a német, s annak nyomán a magyar sajtóban?  Német részről ennek oka a sajtóban magában van, amely a maláj gép lelövése óta – talán a Handelsblatt kivételével – egyöntetűen Putyin-ellenessé vált, s ellenségnek tekint mindenkit, akire az oroszbarátság árnya vetülhet. A kérdés most az: nem érheti-e a McCain-fiaskóhoz hasonló meglepetés a Fideszt? Korábban az amerikai republikánusokkal is remek kapcsolatot ápolt a párt, amely éppen ezért sokáig a demokraták ideológiai nyomásgyakorlásával indokolta az Amerikából érkező támadásokat, hogy aztán múlt héten minden idők legdurvább Orbán-jellemzése hagyja el egy republikánus szenátor száját. Ilyesmitől azonban a CDU esetében nem kell tartani.

S hogy személy szerint kikre számíthat a magyar kormány a német belpolitikában, s kik az ellenségei Orbánéknak? Egyebek mellett ez is kiderül a december 11-i Heti Válaszból. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.