valasz.hu/itthon/az-ujgazdag-reteg-idealis-celpontja-lett-a-vagyon-elleni-buncselekmenyek-elkovetoinek-52352/

http://valasz.hu/itthon/az-ujgazdag-reteg-idealis-celpontja-lett-a-vagyon-elleni-buncselekmenyek-elkovetoinek-52352/

Nincs megállás: újabb kastélycéget alapított a Tiborcz-kör

/ 2016.06.15., szerda 14:53 /

Újabb ingatlancéget jegyeztetett be BDJK-Real Estate Kft. néven a kormányfő vejéhez köthető érdekcsoport. A társaságba rögtön apportálták a felújítandó bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt – értesült a Válasz.hu.

Kezdjük az elejéről:

1. Tavaly augusztusban bejegyezte a cégbíróság a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-t. A vállalkozást papíron egy Szabó és egy Tóth tucatnevű személy tulajdonolja, a részvénytársaság bejegyzésekor fizetett illetéket azonban Tiborcz István (Orbán Viktor miniszterelnök veje) bankszámlájáról utalták el. Jegyezzük meg jól: a BDPST a központi cég.

2. 2015. szeptember 14-én a BDPST beszállt abba az AMX Nador House nevű kft.-be (egy török csúcsgazdag, Adnan Polat mellé), amely a néhai Postabank volt József nádor téri székházát volt hivatott magába „szippantani”. Azóta a Tiborcz-féle BDPST eladta a céget (és vele a belvárosi ingatlant) egy szaúdi olajmágnásnak, akit annak idején az FBI is üldözött.

3. Ugyancsak 2015. szeptember 14-én a BDPST százszázalékos tulajdonaként megalapították a TRA Real Estates Kft.-t, mely 200 millió forintért megvette az ország talán legismertebb szellempalotáját, a turai Schossberger-kastélyt.

Forrás: Facebook / Tiborcz István

4. 2015. szeptember 18-án a BDPST beszállt abba az AMX HS nevű kft.-be (ugyancsak a már emlegetett török üzletember mellé), amely a Városligeti fasori Spitz-villát (volt Rátkai klubot) tulajdonolja.

5. 2016. június 6-án – a BDPST leányvállalataként – megalakult a BDJK-Real Estate Kft., melybe apportálják a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt, illetve az épületet körüli parkot és sporttelepet.A Tibocz-kör tulajdonszerzéséről nemrég már beszámolt a Magyar Narancs, ám az újabb projektcég csak néhány napja létezik hivatalosan. A BDJK-Real Estate Kft.-t egyébként ugyanoda jegyezték be (1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 1., 2. emelet 1.), ahol Hamar Endre ügyvédi irodája működik. Ő pedig korábban tandemben repült Tiborcz Istvánnal, a kormányfő veje tehát egyre kevésbé igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy ne lenne köze a BDPST-csoporthoz.

Szűk egy év alatt tehát négy villa vagy kastély „ment át” a BDPST-érdekkör keze alatt, és közben a Tiborczékkal együttműködő török és szaúdi szupergazdagok újabb és újabb ingatlankezelő társaságokat alapítanak. Alighanem arról van tehát szó, hogy a BDPST felhajt relatíve olcsón megszerezhető, lerobbant – ámde patinás – épületeket, ezeket „projektesíti” (vállalja, hogy EU- és hazai forrást szerez a felújításhoz, illetve gyors ütemben beszerzi az átalakításhoz szükséges engedélyeket), és megtartja, vagy gigahaszonnal továbbadja a felértékelődött ingatlanokat, melyekből később szállodák, zártkörű klubok vagy magánlakások lehetnek.

A „köz” meg örülhet, hogy szépül az ország...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.