Nincs több titok: a Strabag felvállalta Mészáros Lőrincet

/ 2017.02.22., szerda 16:10 /

Egy hete az volt a hírünk, hogy a felcsúti polgármester mögött felsejlik a Strabag legismertebb lobbistájának alakja. Azóta jelentősen tisztult a kép.

A múlt csütörtöki Heti Válaszban terjedelmes cikkben számoltunk be arról, hogy az OLAF által korruptnak minősített M4-metróberuházás nemzetközi haszonélvezői közül a Strabag és a Swietelsky jobban hasít a magyar közbeszerzéseken, mint az MSZP–SZDSZ idején. Cserébe – mint írtuk – az óriásvállalatok „védelmi pénzt” fizetnek a hatalomnak, futballtámogatás formájában. Ezt úgy kell érteni, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának és testvérklubjának, a székesfehérvári Videotonnak „véletlenül” kiemelt támogatója a Strabag, a Swietelsky pedig a Haladás névadó szponzoraként önt százmilliókat a fociba. Arról is megemlékeztünk egy hete, hogy Mészáros Lőrincnek tavaly lett egy eszéki labdarúgócsapata is a Felcsút mellé; ezt mások mellett a TRSZ Gyenge és Erős Áramú Hálózatépítő Kft. szponzorálja. A céget Aczél Tamás vezeti ő annak az Aczél Zoltánnak az édesapja, akit a Strabag kijáróembereként szokott azonosítani a világsajtó.

Mi történt a múlt csütörtöki cikkünk óta?

Egyrészt újabb, ezúttal 34,6 milliárd forintos gigaközbeszerzést nyert a Strabag.

Másfelől a Mészáros-féle eszéki fociklub, az NK Osijek honlapján megjelent egy újabb pénzügyi támogató neve. Hát persze: a Strabagé.

Így lesz napról napra átláthatóbb Magyarország, Horvátország és Európa. Köszönjük az érintetteknek, hogy cikkeink alapállításait nem cáfolják, ehelyett minden alkalmat megragadnak, hogy utólag is ráerősítsenek a mondandónkra!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.