valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Nincs több titok: bő negyedmilliárdot kaszáltak a Feneketlen-tavi ingatlanmutyin

/ 2018.06.06., szerda 13:50 /
Nincs több titok: bő negyedmilliárdot kaszáltak a Feneketlen-tavi ingatlanmutyin

A 2017-es évről szóló, május 31-én publikált céges beszámolók között akad egy, amelyet mind a Heti Válasznak, mind a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupció elleni főosztályának „kötelező” volt felütnie. A Walnut Estate Zrt. mérlegéről van szó, amely igazolni látszik a hűtlen kezelés gyanúját a lapunk által tavaly ősszel feltárt – jelenleg nyomozati szakban lévő – Feneketlen-tavi ingatlanügyben.

A történet dióhéjban: a Miniszterelnökséghez tartozó ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. korábbi vezére, Henn Péter (képünkön) úgy privatizálta a cég budai óriástelkét egy lakótömbfejlesztőnek 2016–17 fordulóján (nyíltnak hazudott pályáztatás keretében), hogy az értékesítési folyamatba „beiktatódott” a hozzá baráti szálon kötődő Walnut Estate.

Az éves beszámolóból kiderül, hogy a közbeékelt társaság közel 280 millió forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet, vagyis bő negyedmilliárdnyi „hús” biztosan volt a „csonton”. A Walnut ráadásul elenyésző saját forrást kockáztatott a Diószegi úti ügyletben; szinte minden kiadását a telek végfelhasználója, a DVM Group fedezte (előleg formájában).

Utóbbi egyébként gigantikus lakónegyedet álmodott a volt ÉMI-területre – Buda Gardens néven futtatni is kezdte a projektet –, ám a helyiek petíciós mozgalmat indítottak a terv ellen, a XI. kerületi önkormányzat pedig, csillapítandó a kedélyeket, változtatási tilalmat rendelt el a teljes zónára. Persze csak átmenetileg. A befektető ma már inkább irodai tömbökben gondolkodik – mindezt Újbuda vezetése is támogatja, és hamarosan módosítani kívánja a telekre vonatkozó építési szabályokat. A kertvárosias környék lakói körében persze ez a jövőkép sem túl népszerű, így sokan bíznak abban, hogy a BRFK nyomozása során (melynek jelenlegi határideje július 26.) a DVM jóhiszemű vásárlói mivolta is megkérdőjeleződik – és ezzel tovább késleltethető a „túldimenzionált” ingatlanprojekt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.