Nincs több titok: Mészáros Lőrincék betörtek a bankpiacra

/ 2017.05.10., szerda 14:36 /
Nincs több titok: Mészáros Lőrincék betörtek a bankpiacra

Az MKB és a FHB után a legjelentősebb takarékszövetkezet is összeépült a Mészáros–Szíjj-érdekkörrel – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból. A felcsúti polgármester a B3 Takarék kölcsönéből vette meg az Echo Tv leendő bázisát Gyárfás Tamástól.

A csütörtöki Heti Válaszban igazoljuk, hogy a bankrendszer magyarabbá tételének programja „családosításba” torkollt, hiszen az MKB és az FHB mellett a legjelentősebb takarékszövetkezet is összeépült Mészáros Lőrincékkel. A B3 Takarék nemrég nyitott elegáns fiókot a felcsúti polgármester herceghalmi irodaházában, a Talentis Business Parkban. Majd az Opimus Group Nyrt. május 2-i közgyűlésén Mészáros a B3 Takarék cégjogászát, Gödör Évát is beválasztotta a cég igazgatóságba (a lányai mellé). A hitelbiztosítéki nyilvántartás alapján az is egyértelmű, hogy ugyanez a B3 Takarék finanszírozta – mintegy 890 millió forint erejéig – Mészáros Lőrinc egyik nagy ingatlanügyletét: a Nap Tv korábbi bázisának megszerzését Gyárfás Tamástól az Echo Tv számára.

Milyen Mészáros-projekteket pénzel még az MKB, az FHB és a B3 Takarék?

Miért kellenek „saját”, illetve „nagyon-nagyon közeli” pénzintézetek az úgynevezett nemzeti burzsoáziának?

Miért bújt titkos magántőkealapok mögé a Mészáros Lőrinc–Szíjj László-érdekkör a bankvásárlásokkor?

 

 

 

 

Mindez kiderül a május 11-i Heti Válaszból. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.