Nincs több titok: ukrán vendégmunkások tízezreit várja a magyar kormány

/ 2016.09.24., szombat 09:00 /
Nincs több titok: ukrán vendégmunkások tízezreit várja a magyar kormány

Tízezer számra érkezhetnek a közeljövőben ukrán vendégmunkások Magyarországra. Az ehhez szükséges jogszabályokat a legnagyobb csendben módosították, egy súlyos feltételt szabtak: hiányszakmában kell dolgozniuk. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt héten nem a levegőbe beszélt, amikor ukrán vendégmunkások érkezéséről szólt a Heti Válasznak adott interjújában. Mint mondta: „A hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy az Európai Unióból – amelyen belül szabad a munkaerő-áramlás – vagy szomszédos, harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást”.

Lapunk kiderítette: valójában már el is készült a törvényi háttér az ukrán vendégmunkások tízezreinek fogadására. A jogszabályokat a legnagyobb csendben módosították, s egy súlyos feltételt szabtak: az érkezőknek hiányszakmában kell dolgozniuk.

 

Exkluzív háttér a szeptember 22-i Heti Válaszban, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.