Nocsak: Puch László „törzshelyére” költözött az MSZP pártházcége

/ 2016.09.23., péntek 18:58 /

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ma délután a terézvárosi Jókai utcában volt dolgom, és az MSZP egykori székháza előtt elhaladva el is tűnődtem rajta, mi lehet most az épületben (a portánál még most is vörös pártlogókat láttam, de ez persze semmi nem jelent). Mint ismert: 2007-es pártelnökké választása után Gyurcsány Ferenc már be sem költözött a Köztársaság téri (ma II. János Pál pápa tér) székházba; előbb a Vérmező úton, bérelt irodában volt a főhadiszállása, majd a szocialisták a VI. kerületi Jókai utcába költöztek. Ez utóbbi ingatlant a hírek szerint néhány hónappal ezelőtt eladták, de hogy mi a pillanatnyi helyzet, arról nem volt információm. Erre felütöm a friss HVG-t, és mit látok? „Puch László egykori MSZP-pénztárnok érdekeltségeinek »törzshelyére«, az óbudai Bojtár utca 64–66.-ba költöztették az MSZP-székház üzemeltetésére 2007-ben létrehozott Jókai 6. Irodaház Zrt.-t. A lépés azzal függ össze, hogy a párt eladja az ingatlant. Egy belső, ugyanazon üzleti körön belüli tulajdonosváltást is átvezettek: a 120 millió forint alaptőkéjű cég gazdája már a Puch-érdekeltségű bécsi Horizont AG magyarországi fióktelepe. A zrt évek óta veszteséges: saját tőkéje 2015 végére mínusz 606 millió forintra fogyott, s végrehajtási eljárások terhelik. Az épület további üzemeltetésére már létre is jött a Corner Six Kft., amely a geoholdingos Horváth László és a Móra Kiadót vezető Janikovszky János magáncége.”

És hogy az MSZP-n belül mit szólnak Puch manőveréhez? A júniusban megválasztott pártelnök, Molnár Gyula úgy nyilatkozott: „A Köztársaság téri egykori székházba éppúgy nem költözünk vissza, ahogy a Jókai utcába sem: nem visszafele megyünk, hanem előre.” A pártelnökségért szintén induló, de Molnárral szemben alulmaradó Szanyi Tibor pedig így: „Úgy nem lehet bánni székházakkal, ahogy a szocialista párt tette, már kettőt dobtunk magunk után. Mondhatnám azt, hogy Puch László elpukkantott két székházat.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.