Norvég alap: Soros György hadserege is beszállt a háborúba

/ 2014.07.02., szerda 14:01 /

Tegnap az Átlátszó.hu nyomán a teljes ballib médiacsapat nekiesett a Csepreghy nevű helyettes államtitkárnak, és persze nem hagyta ki a „hetiválaszozást” sem. Vigyázat, norvégügy! Csak az olvassa tovább, aki még bírja szemmel, gyomorral!

Forrás: atlatszo.hu

Kedden erős nap volt az Átlátszónál, először jöttek ezzel, majd emitt kommentálták is önmagukat. A téma természetesen a Norvég Civil Támogatási Alap, vagyis ahonnan az Átlátszó – részben – kapja a pénzt.

Ha a Becker András-féle második Átlátszó-cikk stílusában akarnék írni, most így kezdeném: Az Átlátszó nevű internetes lap, amely a nemzetközi Soros-hálózat (Open Society Foundations), illetve a norvég alap kitartottjaként védi a norvég pénz hazai szétosztóit (Ökotárs & Co.), szenzációs leleplezést ígért. Annyira jó „watchdogok” ők, hogy megszerezték az Ernst & Young ama jelentését, amelyről a Heti Válasz egy hete írni merészelt.

De nem akarok úgy írni az Átlátszótól, mintha ők lennének Soros György magyarországi hadserege. Alapos okom van rá, hogy becsüljem a szerzőik egyikét-másikát. Nem gondolom, hogy ne tudnának az éppen aktuális intézményi szponzoraik akarata és iránymutatása nélkül cikket írni, nem gondolom, hogy csak úgy képesek leleplezésekkel előállni, hogy készen kapnak dokumentumokat az Ökotárstól, Sorostól, Norvégiától vagy akárkitől. Nyilván egyszerűbb úgy elképzelni a világot, hogy az úgynevezett jobboldali sajtó kizárólag készen kapott dokumentumok alapján „oknyomoz”, de ki kell ábrándítanom Becker Andrást és az összes olyan átlátszóst, aki hozzá hasonlóan igen jóban van önmagával. Az a mondat, hogy „szinte biztos, hogy a szerkesztőség (a Heti Válasz) az említett tanulmányt az Ökotársnál kutakodó KEHI-től kapta”, sajnos tévedés. Nyilván nem fogom felfedni a forrásomat, de a KEHI-től az ég világon semmit nem kaptam. Úgyhogy hajrá, lehet oknyomozni tovább!

Egyébként meg roppant ízléses ám, amikor egy újságíró azt kezdi firtatni, hogy a másiknak honnan van meg egy-egy dokumentum. Ha ők megkapják az Ökotárs környékéről, az oknyomozás, ha mi megszerezzük máshonnan, az minden, csak nem újságírás. Ebbe a játékba ne menjünk bele, nagyjából e felsőbbrendűség-tudat miatt tart ott a hazai baloldal, ahol. Amiatt, hogy nem a lényegről beszél, hanem mindig a körülményekről.

A norvég alap ügyében két állítás robbantotta ki a háborút. A kormány egyrészt azt mondta, hogy az LMP a saját hátországát finanszíroztatja Norvégiából, másrészt pedig azt, hogy a norvég pénzek elosztása iszonyú belterjes, lényegében ugyanaz a néhány személy szerepel a lebonyolítói, a bírálói (és részben a győztes) oldalon is. Az LMP-ről szóló kormánysirám úgy hülyeség, ahogy van – részben ezt veséztük ki a múlt csütörtöki Heti Válaszban. A belterjességről szóló állítást viszont egy az egyben igazolja az Ernst & Young korábbi jelentése, amely konkrét neveket sorol, hogy érzékeltesse az összeférhetetlenséget. E nevek jórészt ma is szerepelnek a bírálóbizottságok tagnévsorában, tehát a belterjesség fennáll. Erről is szólt a múlt csütörtöki Heti Válasz-cikk. Na, akkor most olvassa újra, ha kérhetem, Becker úr!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.