valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

http://valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

Nyugodtan hallgassa le kollégáját, a Kúria szerint megteheti

/ 2017.07.10., hétfő 18:00 /

Ma is tanultunk valamit. A Legfőbb Ügyészség szerint „tiltott adatszerzés bűncselekményt csak olyan helyen lehet elkövetni, ami a magánlaksértés bűncselekmény kapcsán kialakult joggyakorlat szerint megfelel »a más lakása, egyéb helyisége vagy az azokhoz tartozó bekerített hely« fogalmának”. Ezzel, mint az az ügyészség friss közleményéből kiderül, a Kúria is egyetért.

Fordítunk: ha azon kapják, hogy más lakását poloskázta be, három évre is leültethetik, de ha ezt egy munkahelyen teszi, a haja szála sem görbül, noha az ügyészség szerint „indokolt lenne az elkövetés helyének bővebb maghatározásával kibővíteni a bűncselekménnyel fenyegetett magatartások körét”.

Az ominózus állásfoglalás az MTVA-ban történt lehallgatási ügyre tesz pontot. Tavaly márciusban írta meg az Index, hogy lehallgatóberendezést találtak Vaszily Miklós, az – egyébként nemzetbiztonsági védelem alá eső – MTVA vezérigazgatójának tárgyalójában, teljesen véletlenül, egy beázás utáni javításnál. A mikrofonkábelek Vaszily helyetteseinek szobáihoz vezettek, ahol a Nemzeti Nyomozóiroda helyszínelői megtalálták a rögzítőket. A két érintett helyettest, Vas Imre üzemeltetési igazgatót és Enyedi Csaba adminisztrációs igazgatót gyanúsítottként hallgatták ki, ők maguk pedig felmentésüket kérték az MTVA-tól.

Más bajuk viszont nem lett, mert februárban az ügyészség a közleményből idézett magyarázattal szüntette meg a nyomozást az ügyben, ezt pedig most a legfőbb bírói szerv helyeselte.

Ha ezt előbb tudjuk, lehallgatjuk a szobát, ahol ezt a döntést meghozták. Hisz megtehettük volna.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.