valasz.hu/itthon/ilyet-se-latott-meg-iszlam-imaszertartas-a-volt-koztarsasag-teren-114357

http://valasz.hu/itthon/ilyet-se-latott-meg-iszlam-imaszertartas-a-volt-koztarsasag-teren-114357

Offshore-gyanúban Gyurcsány Ferenc embere – meg Orbán Viktoré is!

/ 2017.09.13., szerda 14:03 /
Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Oknyomozást folytat a kormánypárti sajtó a Demokratikus Koalíció (és az MSZP) ellen. Hajrá, hajrá! Segítünk is egy kicsit.

Tegnap és ma végighasított a kormánypárti sajtón a PestiSrácok.hu információja, mely szerint létezik egy Gyurcsány-közeli offshore-társaság, ahová annak idején titkos MSZP-s pénzek folyhattak. A szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó, de bízunk benne, hogy a következő hetekben tényekkel is alátámasztja majd valaki e névtelen forrásokra alapozott szórengeteget.

Dokumentumokkal igazolható állításból 2, azaz kettő darabnak jutott hely a gigantikus leleplezésben:

1. Van egy svájci-angol cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére.

2. A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci szakemberek. A cég igazgatója akkoriban Valentik Csaba volt. Róla januárban azt írtuk a Heti Válaszban – idézi is lapunkat a PestiSrácok.hu –, hogy „egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik”.

A PestiSrácok.hu annyiban becsületes, hogy egy zárójeles megjegyzést azért odabiggyeszt a bekezdések közé. Eszerint: „Valentik szolgáltatásait egyébként nemcsak bal-, hanem jobboldali kötődésű üzletemberek is előszeretettel igénybe veszik, miként az a Heti Válasz egy másik írásából kiderül”. Mivel konkrét neveket még véletlenül sem ír a PestiSrácok.hu, mi azért ideidézzük, kikről is van szó pontosan: 

– A Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető egyik svájci céget a Valentik-csapat „kezeli”.

– A Horn-ciklus félidejéig az ÁPV Rt. igazgatóságának SZDSZ-es elnökhelyetteseként, később Gyurcsány Ferenc üzlettársaként jegyzett Virág Attila egy Valentik nevén lévő céget használt a 2000-es években.

Tarsoly Csaba budai villáját a Valentikék egyik cége birtokolta; a Quaestor exfőnökének ráadásul közös panamai offshore érdekeltsége is volt Valentik Csabával.

– A CBA-csoport csúcsvezetői szintén Valentikék infrastruktúráját használták.

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t ma irányító Szivek Norbert is erre a svájci alapra építette cégeit.

Utóbbi személy az Orbán-kormány egyik legfontosabb kádere, fővagyonkezelője. Ha a PestiSrácok.hu fordított logikával működne, nyilván teljes nyugalommal leírná Szivekről, hogy rajta keresztül titkos Fidesz-pénzek folytak/folynak ide meg oda. Csak a bizonyítékok hiányoznának rettenetesen. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.