valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

http://valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

Offshore-gyanúban Gyurcsány Ferenc embere – meg Orbán Viktoré is!

/ 2017.09.13., szerda 14:03 /
Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Oknyomozást folytat a kormánypárti sajtó a Demokratikus Koalíció (és az MSZP) ellen. Hajrá, hajrá! Segítünk is egy kicsit.

Tegnap és ma végighasított a kormánypárti sajtón a PestiSrácok.hu információja, mely szerint létezik egy Gyurcsány-közeli offshore-társaság, ahová annak idején titkos MSZP-s pénzek folyhattak. A szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó, de bízunk benne, hogy a következő hetekben tényekkel is alátámasztja majd valaki e névtelen forrásokra alapozott szórengeteget.

Dokumentumokkal igazolható állításból 2, azaz kettő darabnak jutott hely a gigantikus leleplezésben:

1. Van egy svájci-angol cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére.

2. A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci szakemberek. A cég igazgatója akkoriban Valentik Csaba volt. Róla januárban azt írtuk a Heti Válaszban – idézi is lapunkat a PestiSrácok.hu –, hogy „egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik”.

A PestiSrácok.hu annyiban becsületes, hogy egy zárójeles megjegyzést azért odabiggyeszt a bekezdések közé. Eszerint: „Valentik szolgáltatásait egyébként nemcsak bal-, hanem jobboldali kötődésű üzletemberek is előszeretettel igénybe veszik, miként az a Heti Válasz egy másik írásából kiderül”. Mivel konkrét neveket még véletlenül sem ír a PestiSrácok.hu, mi azért ideidézzük, kikről is van szó pontosan: 

– A Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető egyik svájci céget a Valentik-csapat „kezeli”.

– A Horn-ciklus félidejéig az ÁPV Rt. igazgatóságának SZDSZ-es elnökhelyetteseként, később Gyurcsány Ferenc üzlettársaként jegyzett Virág Attila egy Valentik nevén lévő céget használt a 2000-es években.

Tarsoly Csaba budai villáját a Valentikék egyik cége birtokolta; a Quaestor exfőnökének ráadásul közös panamai offshore érdekeltsége is volt Valentik Csabával.

– A CBA-csoport csúcsvezetői szintén Valentikék infrastruktúráját használták.

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t ma irányító Szivek Norbert is erre a svájci alapra építette cégeit.

Utóbbi személy az Orbán-kormány egyik legfontosabb kádere, fővagyonkezelője. Ha a PestiSrácok.hu fordított logikával működne, nyilván teljes nyugalommal leírná Szivekről, hogy rajta keresztül titkos Fidesz-pénzek folytak/folynak ide meg oda. Csak a bizonyítékok hiányoznának rettenetesen. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.