valasz.hu/itthon/orban-ujra-tuz-alatt-ez-a-charlie-merenylet-kulcskerdese-108458

http://valasz.hu/itthon/orban-ujra-tuz-alatt-ez-a-charlie-merenylet-kulcskerdese-108458

Offshore-gyanúban Gyurcsány Ferenc embere – meg Orbán Viktoré is!

/ 2017.09.13., szerda 14:03 /
Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Oknyomozást folytat a kormánypárti sajtó a Demokratikus Koalíció (és az MSZP) ellen. Hajrá, hajrá! Segítünk is egy kicsit.

Tegnap és ma végighasított a kormánypárti sajtón a PestiSrácok.hu információja, mely szerint létezik egy Gyurcsány-közeli offshore-társaság, ahová annak idején titkos MSZP-s pénzek folyhattak. A szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó, de bízunk benne, hogy a következő hetekben tényekkel is alátámasztja majd valaki e névtelen forrásokra alapozott szórengeteget.

Dokumentumokkal igazolható állításból 2, azaz kettő darabnak jutott hely a gigantikus leleplezésben:

1. Van egy svájci-angol cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére.

2. A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci szakemberek. A cég igazgatója akkoriban Valentik Csaba volt. Róla januárban azt írtuk a Heti Válaszban – idézi is lapunkat a PestiSrácok.hu –, hogy „egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik”.

A PestiSrácok.hu annyiban becsületes, hogy egy zárójeles megjegyzést azért odabiggyeszt a bekezdések közé. Eszerint: „Valentik szolgáltatásait egyébként nemcsak bal-, hanem jobboldali kötődésű üzletemberek is előszeretettel igénybe veszik, miként az a Heti Válasz egy másik írásából kiderül”. Mivel konkrét neveket még véletlenül sem ír a PestiSrácok.hu, mi azért ideidézzük, kikről is van szó pontosan: 

– A Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető egyik svájci céget a Valentik-csapat „kezeli”.

– A Horn-ciklus félidejéig az ÁPV Rt. igazgatóságának SZDSZ-es elnökhelyetteseként, később Gyurcsány Ferenc üzlettársaként jegyzett Virág Attila egy Valentik nevén lévő céget használt a 2000-es években.

Tarsoly Csaba budai villáját a Valentikék egyik cége birtokolta; a Quaestor exfőnökének ráadásul közös panamai offshore érdekeltsége is volt Valentik Csabával.

– A CBA-csoport csúcsvezetői szintén Valentikék infrastruktúráját használták.

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t ma irányító Szivek Norbert is erre a svájci alapra építette cégeit.

Utóbbi személy az Orbán-kormány egyik legfontosabb kádere, fővagyonkezelője. Ha a PestiSrácok.hu fordított logikával működne, nyilván teljes nyugalommal leírná Szivekről, hogy rajta keresztül titkos Fidesz-pénzek folytak/folynak ide meg oda. Csak a bizonyítékok hiányoznának rettenetesen. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.