Offshore-gyanúban Gyurcsány Ferenc embere – meg Orbán Viktoré is!

/ 2017.09.13., szerda 14:03 /
Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Oknyomozást folytat a kormánypárti sajtó a Demokratikus Koalíció (és az MSZP) ellen. Hajrá, hajrá! Segítünk is egy kicsit.

Tegnap és ma végighasított a kormánypárti sajtón a PestiSrácok.hu információja, mely szerint létezik egy Gyurcsány-közeli offshore-társaság, ahová annak idején titkos MSZP-s pénzek folyhattak. A szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó, de bízunk benne, hogy a következő hetekben tényekkel is alátámasztja majd valaki e névtelen forrásokra alapozott szórengeteget.

Dokumentumokkal igazolható állításból 2, azaz kettő darabnak jutott hely a gigantikus leleplezésben:

1. Van egy svájci-angol cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére.

2. A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci szakemberek. A cég igazgatója akkoriban Valentik Csaba volt. Róla januárban azt írtuk a Heti Válaszban – idézi is lapunkat a PestiSrácok.hu –, hogy „egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik”.

A PestiSrácok.hu annyiban becsületes, hogy egy zárójeles megjegyzést azért odabiggyeszt a bekezdések közé. Eszerint: „Valentik szolgáltatásait egyébként nemcsak bal-, hanem jobboldali kötődésű üzletemberek is előszeretettel igénybe veszik, miként az a Heti Válasz egy másik írásából kiderül”. Mivel konkrét neveket még véletlenül sem ír a PestiSrácok.hu, mi azért ideidézzük, kikről is van szó pontosan: 

– A Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető egyik svájci céget a Valentik-csapat „kezeli”.

– A Horn-ciklus félidejéig az ÁPV Rt. igazgatóságának SZDSZ-es elnökhelyetteseként, később Gyurcsány Ferenc üzlettársaként jegyzett Virág Attila egy Valentik nevén lévő céget használt a 2000-es években.

Tarsoly Csaba budai villáját a Valentikék egyik cége birtokolta; a Quaestor exfőnökének ráadásul közös panamai offshore érdekeltsége is volt Valentik Csabával.

– A CBA-csoport csúcsvezetői szintén Valentikék infrastruktúráját használták.

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t ma irányító Szivek Norbert is erre a svájci alapra építette cégeit.

Utóbbi személy az Orbán-kormány egyik legfontosabb kádere, fővagyonkezelője. Ha a PestiSrácok.hu fordított logikával működne, nyilván teljes nyugalommal leírná Szivekről, hogy rajta keresztül titkos Fidesz-pénzek folytak/folynak ide meg oda. Csak a bizonyítékok hiányoznának rettenetesen. 

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.