valasz.hu/itthon/megis-beepitik-a-feneketlen-to-kornyeket-nyilt-level-simicskonak-127502/?page=2&order=datum_kezdo&orderMode=DESC

http://valasz.hu/itthon/megis-beepitik-a-feneketlen-to-kornyeket-nyilt-level-simicskonak-127502/?page=2&order=datum_kezdo&orderMode=DESC

Offshore-gyanúban Gyurcsány Ferenc embere – meg Orbán Viktoré is!

/ 2017.09.13., szerda 14:03 /
Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Szivek Norbert (MNV) és Oláh Lajos (DK)

Oknyomozást folytat a kormánypárti sajtó a Demokratikus Koalíció (és az MSZP) ellen. Hajrá, hajrá! Segítünk is egy kicsit.

Tegnap és ma végighasított a kormánypárti sajtón a PestiSrácok.hu információja, mely szerint létezik egy Gyurcsány-közeli offshore-társaság, ahová annak idején titkos MSZP-s pénzek folyhattak. A szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó, de bízunk benne, hogy a következő hetekben tényekkel is alátámasztja majd valaki e névtelen forrásokra alapozott szórengeteget.

Dokumentumokkal igazolható állításból 2, azaz kettő darabnak jutott hely a gigantikus leleplezésben:

1. Van egy svájci-angol cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére.

2. A Cheeragon Ltd.-t 2008-ban hozták létre adóoptimalizálásban utazó svájci szakemberek. A cég igazgatója akkoriban Valentik Csaba volt. Róla januárban azt írtuk a Heti Válaszban – idézi is lapunkat a PestiSrácok.hu –, hogy „egész vállalatcsoportot működtet Svájcban, hogy kedvében járjon a világ vagyonrejtegetőinek, adótervezési tanácsokat adjon nekik”.

A PestiSrácok.hu annyiban becsületes, hogy egy zárójeles megjegyzést azért odabiggyeszt a bekezdések közé. Eszerint: „Valentik szolgáltatásait egyébként nemcsak bal-, hanem jobboldali kötődésű üzletemberek is előszeretettel igénybe veszik, miként az a Heti Válasz egy másik írásából kiderül”. Mivel konkrét neveket még véletlenül sem ír a PestiSrácok.hu, mi azért ideidézzük, kikről is van szó pontosan: 

– A Puch László volt MSZP-pénztárnokhoz köthető egyik svájci céget a Valentik-csapat „kezeli”.

– A Horn-ciklus félidejéig az ÁPV Rt. igazgatóságának SZDSZ-es elnökhelyetteseként, később Gyurcsány Ferenc üzlettársaként jegyzett Virág Attila egy Valentik nevén lévő céget használt a 2000-es években.

Tarsoly Csaba budai villáját a Valentikék egyik cége birtokolta; a Quaestor exfőnökének ráadásul közös panamai offshore érdekeltsége is volt Valentik Csabával.

– A CBA-csoport csúcsvezetői szintén Valentikék infrastruktúráját használták.

– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t ma irányító Szivek Norbert is erre a svájci alapra építette cégeit.

Utóbbi személy az Orbán-kormány egyik legfontosabb kádere, fővagyonkezelője. Ha a PestiSrácok.hu fordított logikával működne, nyilván teljes nyugalommal leírná Szivekről, hogy rajta keresztül titkos Fidesz-pénzek folytak/folynak ide meg oda. Csak a bizonyítékok hiányoznának rettenetesen. 

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!