Ők finanszírozzák a Momentumot! Megszólal a két magyar üzletember

/ 2017.08.06., vasárnap 07:00 /
Ők finanszírozzák a Momentumot! Megszólal a két magyar üzletember

Hetek óta téma a politikai „piacon”, hogy kik finanszírozzák a Momentumot. A kérdések csak sokasodtak, miután az új párt nagyszabású, ám ráfizetéses nyári közéleti fesztivált szervezett Bodajkon. A csütörtöki Heti Válaszban két magyar nagyvállalkozó elismeri, hogy aktívan támogatja a „nolimpiás” alakulatot.

A magyar pártpénzek átláthatatlansága ismeretében nem feltétlenül méltányos dolog tetemre hívni az alig néhány hónapja aktív Momentumot. Ezzel együtt érdekes, ki és miért támogatja Fekete-Győr Andrásékat.

A Heti Válasz most megtalálta azt a két magyar nagyvállalkozót, akik nemcsak támogatásuk okairól beszélnek, hanem azt is elmondják, milyen politikai irányt ajánlanak a Momentumnak. Merthogy ebben a kérdésben alapvető dilemmával szembesül az új párt. Mi szól az MSZP–DK-n kívüli ellenzéki világot tömörítő „Új Pólus” terve mellett és ellen?

 

.

 

Exkluzív háttér az augusztus 3-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Gulyás Gergely: „Ilyen diktatúrát kívánok mindenkinek!”

Nem tudja, nyertünk-e bármit is a CEU-üggyel, s amikor állami cégeknél a prémium megközelíti az éves fizetést, az elfogadhatatlan – mondja Gulyás Gergely. A Fidesz alelnöke szerint nem szabad felülniük a téves látszatnak, hogy a mutyiügyek következmények nélkül maradnak. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.