Ön baloldali, és szavazna valakire? Kezdhet kétségbeesni!

/ 2017.03.22., szerda 14:30 /

Polgárháborúba torkollt a magyar baloldal belső versengése. Egy valamirevaló DK-s ma már jobban utálja az MSZP-t, mint Orbánt – és fordítva. Mutatjuk a részleteket.

Az átlagpolgár akkor jár el helyesen, ha nem terheli magát mínuszos hírek olvasgatásával. Az újságíró meg egyebek mellett azért van, hogy egymás alá szerkesszen olyan információfoszlányokat, amelyek hírértéke önmagában csekély, de a sorok összeolvasásából mégiscsak kijön valami reveláció erejű felismerés. Nézzünk hát három esetet az elmúlt napokból – és, ahol szükséges, némi kommentárt:

1. Gyurcsányék rárontanak a Puch és Vidéke Áfészre

A Demokratikus Koalíció magyarázatot követel az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy a párt 42 millió forintot kapott az egyik Matolcsy-alapítványtól. Ezzel nyilván azt akarja sugallni Gyurcsány pártja, hogy a szocik a Fidesz tenyeréből esznek.

Megjegyzés: Persze nem a szocialista párt kapta a pénzt a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványtól (abból a célból, hogy elbontson két épületet a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén), hanem egy bizonyos Vabasze Kft., melynek egyik közvetett tulajdonosa az a Szenetes Attila, akinek az anyukája (Erzsike) Puch mellett volt mindenes még a hősi pénztárnoki időkben.

Puch László azt válaszolta a DK-nak: pert indít a személyiségi jogai megsértése miatt. És hozzátette, „én párttisztséget nem viselek, 2014-ben visszavonultam a politikától. Magyarország érdekében ezt ajánlom Gyurcsány Ferencnek is.”

Megjegyzés: Azóta kiderült, hogy a Vabasze Kft. egy másik közbeszerzést is nyert a „Fidesztől” , illetve a kormánypárti irányítás alatt álló BVSC-Zugló Közhasznú Egyesülettől. Ezúttal parkoló-kialakítás a feladat, melyért 54,5 millió forint jár a szerencsés nyertesnek.

2. A szocik bulvármagazinja Gyurcsányék „fogyatkozásán” rötyög

A Pestibulvar.hu címen elérhető online magazin a kárörvendés hangján közli a nyájas olvasóval, hogy egymás után hagyják ott a DK-t a világ legfigyelemreméltóbb ifjú politikusai, szóval, repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg.

Megjegyzés: A Pestibulvar.hu bizony politikai termék, legalább annyira, mint a Habony Árpádhoz sorolt Ripost. A lapot kiadó Médiacom & Marketing Bt.-nek van egy Veres Gábor nevű beltag-ügyvezetője, aki történetesen az MSZP Választmányának elnökhelyettese.

3. Az MSZP kifütyüli a Juhász Péter-féle Együttet

Tegnap azt írta közleményében a Bajnai Gordon által hátrahagyott alakulat: „A dunakeszi lakossági fórumon történt incidens után ma, rövid időn belül második alkalommal zavarta meg az Együtt rendezvényét a Magyar Szocialista Párt egy helyi szervezete (…). Az Együtt felháborítónak tartja, hogy a Magyar Szocialista Párt immár második alkalommal nem tiszteli egy demokrata versenytársának a saját rendezvényét, annak ellenére, hogy az soha, semmilyen módon nem zavarta meg az MSZP eseményét. Az Együtt azt kéri Molnár Gyulától és Botka Lászlótól, hogy állítsák le a zuglói MSZP tisztességtelen kampányát.”

Rezümé: Kemény ez a csapat. Még szerencse, hogy nem lesz baloldali előválasztás Magyarországon, mert a végére úgyis vér folyna.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.