„Orbán 20 éve nem beszélt ilyen nyíltan a Fidesz belső ügyeiről”

/ 2015.06.03., szerda 18:33 /
„Orbán 20 éve nem beszélt ilyen nyíltan a Fidesz belső ügyeiről”

Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel egyetért abban, hogy a Fideszben nincs egyéni, a kormányfőtől független karrierépítés; nincsenek trónkövetelők, legfeljebb trónörökösjelöltek. Páros interjú a Heti Válasz két állandó elemzőjével a csütörtöki Heti Válaszban. Alább pedig egy részlet:

Török: A miniszterelnök nemcsak azt tisztázta, hogy nem akar köztársasági elnök lenni, de azt is: az őszi tisztújításon csak akkor vállalja a pártelnökséget, ha 2018-ban ő lesz a kormányfőjelölt. Ez valódi újdonság: Orbán Viktort körülbelül 20 éve nem hallhattuk hatalmi kérdésekről, párton belüli viszonyokról beszélni. Az, hogy feltételhez köti a pártelnökségért való indulást, sokat elárul a Fideszen belüli hatalmi helyzetről, és arról, hogy a miniszterelnök hogyan gondolkodik erről a viszonyrendszerről.

Mráz: Szerintem igenis beszélt 1994 óta hatalmi kérdésekről. Az államfői ambíciók cáfolata fontos bejelentés volt, de ne felejtsük, hogy a korábbi ötlet és a mostani kérdés is újságíróktól származott, így inkább spontán, mint tudatos válaszról van szó. Az igaz, hogy most áll fel a 2018-as csapat, a fideszes felkészülés részletei valóban most – legkésőbb ez év végéig – dőlnek el, hiszen a 2017-es kongresszus már túl közel van a választáshoz; mégsem gondolom, hogy Orbán Viktor szavai új stratégiai helyzetet eredményeztek. A Fidesz közösségében a miniszterelnök személye volt és maradt a kristályosodási pont.

A teljes interjú a június 4-i Heti Válaszban olvasható; lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.