valasz.hu/itthon/emlekszik-meg-egri-janosra-megszolaltattuk-a-teves-legendat-112998

http://valasz.hu/itthon/emlekszik-meg-egri-janosra-megszolaltattuk-a-teves-legendat-112998

Orbán Gáspárék összebékítenék a történelmi és a szabadegyházakat

/ 2016.05.07., szombat 08:00 /
Orbán Gáspárék összebékítenék a történelmi és a szabadegyházakat

Elszipkázza a történelmi egyházaktól a fiatalokat? Hipszterszekta? Netán cezaropapizmus újprotestáns köntösben? Kérdések és válaszok a csütörtöki Heti Válasz címlapsztorijában az Ugandában hitében újjászületett Orbán Gáspár által ismertté tett Felházról.

A Heti Válasz kétszer is részt vett az Orbán Gáspár által híressé tett Felházon, és ennek, illetve a mozgalmat, valamint a kormányfő fiának hitéletét ismerő forrásaink alapján feltérképezte a felekezetközi szerveződés működését.

Idézetek a cikkből:

– „A magát a turisztikai iparba beleásó, kormányzati szakkérdésekre is hatást gyakorló Orbán Ráhelhez képest a fivér más úton keresi hivatását, illetve a kitörést a minden csúcspolitikus gyermekére nehezedő kihívások súlya alól.”

– „Ugandában ismerkedett meg azzal a szabadkeresztény, karizmatikus lelkiséggel, amely – bár továbbra is reformátusnak, azon belül is »újkálvinistának« vallja magát, és »Áldás, békesség«-gel köszön – máig meghatározza hitét.”

– „Orbán Gáspár azért imádkozott, hogy minél több fiatal legyen képes a szüzességét leendő párjának megőrizve nemet mondani a házasság előtti nemi életre.”

– „A kormányfő fiának ismerői nem lepődnének meg, ha a jogi kar után a teológián kötne ki, annak elvégzésével pedig akár lelkészi képesítést is szerezne.” 

A teljes cikk a Heti Válasz május 5-i számában olvasható, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.