"Orbán igazi szociáldemokrata"

/ 2013.12.04., szerda 11:42 /

Orbán Viktor mára mérvadó politikussá vált Európában - véli Hegedűs Zsuzsa. A miniszterelnök főtanácsadója ma is baloldali, ahogy szerinte a kormányfő társadalompolitikája is. (Részletek a 49. heti lapszámban!)

- Csak a francia megjelenéseket szervezi Orbán Viktornak, vagy a kormánykép nemzetközi alakításába is van beleszólása?

- Orbán Viktor főtanácsadója vagyok, nem a kormányé. Sok más mellett a miniszterelnök francia megjelenéseivel is foglalkozom. Hálás feladat. Remekül beszél angolul, kiváló interjúalany: a legjobb exportcikkünk. Az egész még 2006 őszén kezdődött, amikor újságíró barátom, Bernard Guetta meglátogatott. Hármasban leültünk, Bernard meg csodálkozva közölte utána: "Zsuzsa, ez a te embered igazi szociáldemokrata." Addig hiába mondtam, nem hitték el.

- Hét éve van Orbán mellett, és még mindig baloldaliként határozza meg magát?


- Abszolút. Mindig baloldali voltam, 1976-tól zöldbal. A baloldaliság nem ideológiai kérdés. Lényege, hogy a mindig egyenlőtlen társadalmi viszonyrendszerben nem a privilégiumokat, pénzt, hatalmat, információt birtokló kisebbség, hanem az abból kiszorított többség oldalán állsz, azon dolgozol, hogy ők is esélyt kapjanak a felemelkedésre.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.