Orbán megint visszavonulót fújt – mi van a háttérben?

/ 2015.01.23., péntek 11:33 /
Orbán megint visszavonulót fújt – mi van a háttérben?

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a gazdálkodásával kapcsolatban, a liberális fészeknek tartott Színház- és Filmművészeti Egyetem mégis kapitulációra tudta kényszeríteni a kormányt múlt héten.

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a gazdálkodásával kapcsolatban, a liberális fészeknek tartott Színház- és Filmművészeti Egyetem mégis kapitulációra tudta kényszeríteni a kormányt múlt héten: a miniszterelnök által az intézmény élére kinevezett, s az egyetem vezetése által kifogásolt kancellár visszavonta pályázatát. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Villámháború – alighanem így lehet legpontosabban leírni azt, ami a kulturális kormányzat valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) között mindössze tíz napon át tartott, s a kabinet kapitulációjával ért véget múlt héten.

Az Orbán Viktor által az intézmény élére kinevezett kancellár ugyanis finoman szólva sem nyerte el a színművészeti vezetésének tetszését. Annak ellenére, hogy jogi lehetőségük nem volt a véleményezésre, mégis meg tudták fúrni, hogy munkába álljon: Papp Csilla múlt szerdán visszaadta a megbízást. A háttérben évtizedes ellentétek, Ascher Tamás egykori SZFE-rektor és Vidnyánszky Attila Nemzeti-főigazgató háborúskodása, néhány adag kettős mérce, a történet előterében pedig egy számvevőszéki vizsgálat, amelynek megállapításai miatt már a rendőrség is nyomoz az SZFE-n gyanított, az Ascher-időszakban elkövetni vélelmezett hűtlen kezelés miatt.

A kancellárbuktatás részletes kronológiája és háttere a január 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.