valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

http://valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

Orbán minisztere: „Sokkal nagyobb a baj, mint gondoltuk!”

/ 2014.11.27., csütörtök 20:20 /
Orbán minisztere: „Sokkal nagyobb a baj, mint gondoltuk!”

Tartok tőle, hogy ami most a Közel-Keleten történik, az új történelmi korszak kezdetét jelzi. Ez nagyon rossz hír” – mondja a friss Heti Válaszban Hende Csaba. A honvédelmi miniszter szerint olyan erő felemelkedésének vagyunk tanúi, amely a legrosszabb álmainkat látszik valóra váltani.

„A siíták és a szunniták közötti belső polgárháború a végéhez közeledik, s az új Kalifátus rendkívül nagy támogatottságot élvez. Sokkal nagyobb a baj, mint azt korábban gondoltuk. Az Iszlám Állam hadserege mára jól felszerelt, kemény haderő. Eddig példátlan kihívással állunk szemben. Nincsenek jó válaszok, csak rossz és még rosszabb forgatókönyvek. Az egész térség lángokban áll, a mélyén a kurd kérdés is fölparázslik, de a NATO-tagállam Törökország biztonságának problémája is. Az ötödik cikkely értelmében márpedig, ha ott baj van, mennünk kell nekünk is” – mondja Hende Csaba.

Eközben a magyar haderő felszereltsége finoman szólva is elmarad a kívánatos szinttől. A hadsereg újrafegyverzését nem oroszokkal tervezi megoldani a kormány, az ugyanis a jelenlegi helyzetben politikailag nem lenne kifizetődő. „A napokban a miniszterelnökkel együtt Dél-Koreába utazom. A világ egyik legvirágzóbb gazdaságát hozták létre olyan körülmények között, hogy Szöul az északiak lőtávolán belül van. 700 ezres a hadseregük és mindent maguk állítanak elő. A helikoptereket és a vadászgépeket is.”

A november 27-i Heti Válaszban megjelent interjúban Hende beszámol arról is, hogy nemrég még egy asztalnál bálozott André Goodfriend amerikai ügyvivővel, akinek a magyar-amerikai szövetség jövőjét illető, máshol elhangzott negatív kijelentéseit furcsának minősíti. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.