new.valasz.hu/itthon/ha-ma-csak-egy-idezetet-olvas-el-az-mszp-vegelgyenguleserol-akkor-ez-legyen-az-117778

http://new.valasz.hu/itthon/ha-ma-csak-egy-idezetet-olvas-el-az-mszp-vegelgyenguleserol-akkor-ez-legyen-az-117778

Orbán válaszol: sportolónak futárral, konzervatív professzornak sehogy

/ 2017.05.01., hétfő 08:00 /
Orbán válaszol: sportolónak futárral, konzervatív professzornak sehogy

Kovács Tamásnak futárral küldött személyes választ Orbán Viktor, miután a vívóbajnok kormánykritikus sorokat fogalmazott a Facebookon. Ami a sportolónak kijárt, a konzervatív professzornak már nem. Nagyinterjú Király Miklóssal, az ELTE jogi karának tanszékvezetőjével a csütörtöki Heti Válaszban.

Míg Kovács Tamásnak futárral küldött levelet Orbán Viktor, Király Miklós semmilyen választ nem kapott a miniszterelnöktől. Az ELTE jogi karának tanszékvezetője, korábbi dékánja szintén a Facebookon próbálta megértetni a kormányfővel, hogy nem Soros György érdekei mellett állnak ki azok a konzervatív értelmiségiek, professzorok, akik ellenzik a CEU beszántását – most pedig a Heti Válasznak vall arról, miért, illetve miért most szólalt meg.

Király az Antall-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott, Mádl Ferenc köztársasági elnök tanácsadója is volt, ráadásul négygyerekes családapa, aki számára fontos érték a hagyományos családmodell. Ugyanakkor „a mostani intézkedések éppen azokat a területeket érintik, amelyek a legközelebb állnak a szívemhez: az egyetemi világot és az európai integrációt, amelynek jogát három évtizede tanítom. Ez állt össze »robbanó eleggyé«: a CEU-ügy, a félrevezető nemzeti konzultáció és a Brüsszel-ellenes kampány, valamint az oroszpárti irányváltás a külpolitikában” – fogalmaz Király Miklós.

A teljes nagyinterjú az április 27-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.