Orbánék döntöttek: egy Habsburgot küldenek a Vatikánba nagykövetnek

/ 2015.07.23., csütörtök 14:15 /
Orbánék döntöttek: egy Habsburgot küldenek a Vatikánba nagykövetnek

Bécsben él, osztrák állampolgár, apósa Ausztria vatikáni nagykövete; ősztől Habsburg Eduárd képviseli hazánkat a Szentszéknél – értesült a Válasz.hu.

Habsburg-Lotharingiai Eduard Karl Joseph Michael Marcus Antonius Koloman Volkhold Maria, rövidebb nevén Habsburg Eduárd lesz ősztől Magyarország vatikáni nagykövete – tudta meg a Válasz.hu. A Münchenben született, jelenleg Bécsben osztrák állampolgárként élő médiaszakember Győriványi Gábort (Győriványi Sándor egykori kisgazda politikus fiát) váltja a poszton. Az ő édesapja sem akárki: a mélyen hívő katolikus Habsburg-Lothringiai Mihály, a Mindszenty Alapítvány elnöke, Magyarország elkötelezett barátja. Habsburg Eduárd családjában egyébként van már egy nagykövet: apósa, Alfons M. Kloss Ausztriát képviseli a Szentszéknél.

A leendő diplomata dolgozott a Sankt Pölten-i püspökség kommunikációs vezetőjeként, osztrák és német televíziók romantikus komédiáinak és krimisorozatainak, a Mary Queen of Scots című film forgatókönyvírójaként, művészeti és történelmi témájú írásokat publikált, a luganói egyetem vendégprofesszora; felesége Maria Theresia von Gudenus bárónő, öt gyermekük van. Habsburg Eduárd tavalyig magyarul messze nem beszélt olyan jól, mint az édesapja, de közel egy év óta intenzív tanfolyamra jár, és ma már meggyőző módon bírja Petőfi, Táncsics és Kossuth nyelvét.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.