valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://valasz.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Óriási a feszültség a sürgősségi osztályokon – miért?

/ 2018.03.28., szerda 16:30 /
Óriási a feszültség a sürgősségi osztályokon – miért?

Óriási a feszültség a sürgősségi osztályokon, de nem sürgősségi orvosra, legalábbis dr. Supermanre lenne szükség ahhoz, hogy a hiányból, a hálapénzből, a várólistákból eredő gondokat egyedül megoldják. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A sürgősségi osztályok meghonosítását még az első Orbán-kabinet idején találták ki, hogy ezek segítségével szervezzék újra az egészségügy rendszerét. De hogyan jutottunk el innen az egész országot megrázó esetek soráig? Legutóbb Vathy Zsuzsa írónő lánya, Lázár Fruzsina hozta nyilvánosságra édesanyja halálának körülményeit, akit öt órán keresztül várakoztak egy allergiás reakcióval a Honvéd Kórház sürgősségén, hogy végül hazamenjenek és egy másik kórházban már azt közöljék velük: későn jöttek, már nem tudtak segíteni.

A Heti Válasz összeállításában azt járta körül: miért lett a Nyugaton bevált sürgősségi rendszer a magyar egészségügy legfájdalmasabb pontja. Vagy látszólag az, mert elemzésünk éppen arra mutat rá, hogyan válik a lakosság menedékévé, kerülőútjává, szakrendelő-pótlójává a sürgősségi osztály. És miközben a betegek jobban élő része is gyűlöli a hálapénzt, hogyan szenved a sürgősségen, vagyis egy hálapénzmentes-övezetben, ahol tényleg állapota alapján felállított sorrend szerint látják el.

 

 

 

 

Részletes háttér a március 29-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.