valasz.hu/itthon/17-ezer-hektaros-vadaszbiznisz-uj-teruleten-hodit-meszaros-lorinc-123146

http://valasz.hu/itthon/17-ezer-hektaros-vadaszbiznisz-uj-teruleten-hodit-meszaros-lorinc-123146

Magyar siker Kínában

/ 2011.06.06., hétfő 13:15 /
Magyar siker Kínában

Magyar sikerrel ért véget a világ egyik legrangosabb gyerekfilmes eseménye, a 11. Kínai Nemzetközi Gyermekfilmfesztivál a Sanghajhoz közeli Jiangyinban.


A távol-keleti filmfesztiválon 22 ország több mint 60 filmje versenyzett. Magyarországról három alkotás is szerepelt a versenyben: a KEDD Animációs Stúdió gyereksorozata, a Bogyó és Babóca, valamint a Kecskemétfilm két rövidfilmje, A Négyszögletű Kerek Erdő; Szörnyeteg Lajos jaj de álmos, továbbá az Ára 2,70 Ft.

Az ötnapos eseményen a nemzetközi zsűri és a helyi, 230 fős gyerekzsűri 10 kategóriában osztott díjat. A legjobb rövidfilm kategória díját a Bogyó és Babóca nyerte (író: Bartos Erika, rendező: Antonin Krizsanics, producer: M. Tóth Géza). A 2007-ben Maestro című filmjével Oscar-díjra is jelölt M. Tóth Géza filmjei korábban számos nemzetközi fesztiváldíjat nyertek. A producer-rendező legújabb díját személyesen vette át, és a Sanghaj Televízióban tárgyalásokat folytatott az itthon is rendkívül sikeres gyereksorozat kínai televíziós bemutatásáról.

A Bogyó és Babóca sorozat Bartos Erika mesekönyve alapján készült, mely itthon több mint százezer eladott példánnyal a 2008-as és 2009-es év legnépszerűbb magyar gyerekkönyve volt. A két főhős, Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány sok kedves kalandot élnek át együtt, s közben új barátokat szereznek és megismerik az őket körülvevő világot. A történet elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztályt szólítja meg. A magyar animációs film aranykorában, a '60-as, '70-es, '80-as években évente több televíziós rajzfilmsorozat is készült a kisgyerekek számára, de a KEDD stúdió mostani vállalkozásához hasonlóra több mint húsz éve nem került sor.

A rendezőpáros, M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics nagy hangsúlyt fektet a kisgyerekek érdeklődésének, befogadási rutinjának, előzetes ismereteinek a sajátosságaira. Fontos szempont az egyszerű szerkesztés, a jól felismerhető karakterek kialakítása és a gyermeki képi világ megőrzése. A mese zenei atmoszféráját és a főcímdalt az óvodások körében nagy népszerűségnek örvendő Alma Együttes készítette. A történetek mesélője a magyar animáció legendás szinkronhangja, Pogány Judit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.