valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

http://valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

Megszületett az első alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott gyermek Szabadkán

/ 2011.08.20., szombat 13:17 /

Megszületett a Vajdaságban az első gyermek, aki már alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott, miután szülei egyszerűsített honosítás során magyar állampolgárokká váltak.

A kislányt, Nagy Kanász Katát szombaton látogatta meg a Szabadkai Városi Kórházban Korsós Tamás főkonzul.

A kislány 4100 grammos testtömeggel és 52 centiméteres testhosszal látta meg a napvilágot Szabadkán, Nagy Kanász László taxisofőr és felesége, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon dolgozó Éva első gyermekeként.

A feleségéhez hasonlóan harmincesztendős férfi az MTI-nek elmondta, mintegy két hónapja tették le állampolgári esküjüket a szabadkai magyar főkonzulátuson.

Az édesanya, Nagy Kanász Éva - Dudás Károly vajdasági író, publicista lánya - szombaton néhány sort is írt a konzulátuson vezetett Magyarok Könyvébe. Úgy fogalmazott: öröm, hogy magyarságukat nem csak őseiktől örökölték, hanem utódaiknak is továbbadhatják, s különösen az, hogy mindez Szent István-napján történhetett.

Korsós Tamás közölte, hogy eddig több ezer vajdasági magyar tett állampolgári esküt a főkonzulátuson. Közülük a szabadkai házaspár az első, akinek gyermeke már magyar állampolgárnak született.

A diplomata közölte, a szülők a kislány anyakönyvezését a főkonzulátuson indíthatják el.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.