Őrült harc az Origóért – Somogyi Zoltán is beszáll a birodalomépítésbe

/ 2015.08.18., kedd 12:54 /
Őrült harc az Origóért – Somogyi Zoltán is beszáll a birodalomépítésbe

Az ünnep miatt már szerdán megjelenik a Heti Válasz! A friss lapszámból kiderül, hogy kik kínálnak milliárdokat az egyébként durván veszteséges Origóért. A vevőjelöltek egyike, az Európai Rabbik Központjához kötődő Brit Media Kft. akkor is a legmeghatározóbb ellenzéki médiatulajdonossá válhat, ha most nem nyeri el a hírportált. A cég elnöke az MDF volt kampányfőnöke, Somogyi Zoltán lesz.

Hogy kik az Origo vevőjelöltjei, és miért tolonganak a legveszteségesebb magyar hírportálért? Mindez kiderül a szerdán utcára kerülő Heti Válasz összeállításából. A legtitokzatosabb Origo-kérőről azonban már most lerántjuk a leplet. A Brit Media (BM) Kft.-ről van szó, amely máris portfóliójában tudhatja a Klubrádiót, s hamarosan viszi a 168 Óra többségi részesedését. A BM-ben többségi tulajdonos Brit Europe Alapítvány egyik pénztárnoka Menachem Margolin, az Európai Zsidó Szövetség főigazgatója és az Európai Rabbik Központjának vezetője. Ugyancsak pénztárnok az alapítványnál Meir Eidelman, aki a Chábád mozgalom székhelyén, New York Brooklyn kerületében szolgál rabbiként. A Brit Europe elnöke pedig a magyar származású és szintén brooklyni kötődésű Robert Izsak; ő a Szent István-bazilika közelében nyílt Aria Hotel Budapest luxusszálló egyik magánbefektetője.

Ha Brit Europe magyar cége, a BM most nem tudja megszerezni az Origót, akkor sem áll meg az élet: információink szerint a kft. tulajdonosai arra adtak mandátumot a menedzsmentnek, hogy ha kell, hozzanak létre új internetes felületet a Klubrádió és a 168 Óra hetilap mellé, sőt a tervekben saját televízió és napilap is szerepel. A terjeszkedéssel párhuzamosan a BM részvénytársasággá alakul, melynek elnöke Somogyi Zoltán, a Political Capital korábbi vezetője, az MDF 2010-es kampányfőnöke lesz, aki az utóbbi időben ATV-s műsorvezetőként is dolgozott.

Hogy igaza van-e azoknak, akik az Origo egy másik esélyes vevőjelöltje mögött Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérét, Szemerey Tamás üzletembert sejtették, egyebek mellett ez is kiderül az augusztus 19-i Heti Válaszból. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.