valasz.hu/itthon/orban-es-lazar-ebben-nem-ertenek-egyet-valtozas-a-kormanyhivatalokban-114749

http://valasz.hu/itthon/orban-es-lazar-ebben-nem-ertenek-egyet-valtozas-a-kormanyhivatalokban-114749

Őrültség, és még csak rendszer sincs benne

/ 2018.02.23., péntek 11:45 /

Míg a kormányoldalon hivatásos trollok nyilatkoznak őrültségeket, lásd Németh Szilárd szöcske- és halálügyi referenst, ellenzéki megmondók ingyen is bizonyítják, hogy a kampányhajrára elsorvadt a racionalitásért felelős bal agyféltekéjük, gondolkodásuk egészét uralja immár az érzelemvezérlő jobb.

Átlépve minde ízlést, minden józan megfontolást – egy rossz orbánozás bármit megér.

Még az alábbi megnyilvánulásokat is.

„Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.”

Ezt Majtényi László volt szíves megosztani rögtön azután, hogy tegnap sporttörténelmi győzelmet aratott, aranyérmet szerzett a magyar gyorskorcsolyázó csapat a téli olimpián.

„A migránsok elveszik a magyarok olimpiai aranyait! De komolyan, beszéljünk nyíltan: ezt a két sportolót Orbán Viktor nem engedte volna be Magyarországra!”

Ezt pedig Eörsi Mátyásnak köszönhetjük. Mindkét röpke bejegyzés szomorú látlelet. Szomorú egyrészt a monománia, az, hogy még az első pillanatokban sem tud együtt örülni mindenki a legelső magyar téli olimpiai aranyéremnek, hogy a Móricka-effekt még ilyenkor is érvényesül, mit sem törődve azzal, hogy az állítások igaztalanok, ráadásul sértők a sportolóinkra.

Félreértés ne essék: ez egyik esetben sem szándékos. Sem Majtényi, sem Eörsi nem Liu Shaolin Sándort és testvérét, Liu Shaoangot akarta megbántani. Arra akarták felhívni a figyelmet, milyen gonosz a kormány, hogy utálja a migránsokat.

Jó is lehetett volna a poén, a magas labdákat tényleg le kell csapni. Csakhogy Majtényi és Eörsi nem vették észre: nincs labda. Sem magas, sem alacsony. Hogy ez most nem az a játék.

A két sportoló ugyanis cseppet sem migráns. Mindketten Budapesten születtek magyar anyától és kínai apától. Eörsi aztán, amikor ez leesett neki, módosított bejegyzésén: Orbán Viktor az apjukat sem engedte volna be. Nos, ez meg nem igaz. A fivérek apja legálisan érkezett Budapestre, nem százezerszámra özönlő társaival a déli határon. (Ráadásul a kormány még olyanoknak is oltalmazotti státuszt ad, akik úgy jönnek, ugye.)

Persze Őcsény megmutatta: Orbán valóban nem hezitál. Ha politikai érdeke úgy kívánja, hogy hergeljen, hát hergel. Legalábbis nem nyugtat. Inkább élére áll az általa felhergelteknek. És egy kalap alá vesz minden migránst, veszélyként utal azokra, akiknek ő maga adott oltalmazotti státuszt. És igen, ez szégyenletes. Úgy tenni viszont, mintha származás alapján katasztereznék Orbánék az embereket, Budapestre, a kínai büfék városába meg nem tehetné be a lábát kínai, egyszerűen nevetséges.

Főleg, hogy Majtényi és Eörsi épp azt tették, amivel Orbánékat igaztalanul vádolják. Ránézésre migránsoztak le két itt született magyar embert. Persze, nyilvánvaló, hogy nem elítélő, hanem éppen pozitív előjellel, oltalmukba véve őket az orbánizmussal szemben, de mégiscsak ugyanazon logika mentén, amely az echte rasszistákat jellemzi: nem nézünk utána, ki az illető, külsődleges jegyei alapján minősítjük idegennek, migránsnak.

Ritka szerencsétlen megszólalások voltak ezek tehát. És értelmetlenek is. Amikor Németh Szilárd nap mint nap bőszen fújdogálja az őrület kürtjét, annak legalább kiszámított, stratégiai célja van, amelyet a Fidesz-alenök el is ér. Hergeli, mozgásban tartja azt a kétmilliót, amely megnyeri majd nekik a választást nem egészen ötven nap múlva.

Az ellenzéki agybaj viszont pont olyan, amilyen ma az ellenzék. Ad hoc, céltalan, szétesett.

Őrültség, és még csak rendszer sincs benne.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.